Σαντορίνη: “Παρόντες-Απόντες: Οι Αιγαιοπελαγίτες του χτες και τα ερειπωμένα σπιτικά τους” από 22/6 στο Καστελάνα

Οι Εκδόσεις Ποταμός και το Κέντρο Φωτογραφίας Καστελάνα, στην είσοδο του Καστελιού του Πύργου, παρουσιάζουν από το Σάββατο 22/6 την έκθεση φωτογραφίας του Γιώργου Κυριακόπουλου με τίτλο “Παρόντες-Απόντες: Οι Αιγαιοπελαγίτες του χτες και τα ερειπωμένα σπιτικά τους”.

Η έκθεση βασίζεται στο λεύκωμα “Η Αρχαιολογία του χτες” του Γιώργου Κυριακόπουλου που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ποταμός. Οι φωτογραφίες που περιέχονται στο βιβλίο, τραβήχτηκαν σε ένα οδοιπορικό σε ερειπωμένα σπίτια και υποστατικά 33 νησιών του Αιγαίου από το 2010 έως το 2021 και συνοδεύονται από κείμενα που διερμηνεύουν το σκεπτικό και τη ματιά του φωτογράφου. Για την έκθεση επιλέχθηκαν με προσοχή περίπου πενήντα από αυτές, ώστε να συνθέτουν μια πυκνή αφήγηση, μεταφέροντας τα ίχνη της ζωής, τα ανθρώπινα σημάδια της καθημερινής οργάνωσης των ανθρώπων μέσα από κτίσματα μαγικής αισθητικής και οικονομίας- που όλο και λιγοστεύουν, μεταμορφώνοντας το τοπίο και τη ζωή στα νησιά του Αιγαίου.

Ο Γιώργος Κυριακόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958. Σπούδασε νομικά και πολιτικές επιστήμες στην Αθήνα και το Λονδίνο, όμως εργάστηκε αποκλειστικά σε επιχειρήσεις, έχοντας παράλληλα κρατήσει έναν αυστηρά ιδιωτικό του κόσμο, όπου συνυπάρχουν η έρευνα για την νεότερη ελληνική κεραμική, η φωτογραφία, το γράψιμο, το φαγητό και το κρασί, οι φίλοι, η πολιτική, η αρχιτεκτονική, η ιστορία, η αρχαιολογία και η Αθήνα. Από το 2010 ασχολείται συστηματικά με τη φωτογράφηση ερειπωμένων σπιτιών και υποστατικών του Αιγαίου.

Εγκαίνια έκθεσης: Σάββατο 22/6, ώρα 20:00.
Διάρκεια έκθεσης: Από 22/6 έως 12/8, καθημερινά 10:00-20:00

Χορηγός επικοινωνίας: Atlantea


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη