Παρούσα η Σαντορίνη στον ταυτόχρονο δημόσιο θηλασμό – Κυριακή, 3 Νοεμβρίου

Ξεκίνησε το 2010 με τη συμμετοχή 9 πόλεων και φέτος, 3 χρόνια μετά, γυναίκες από 39 πόλεις της χώρας θα πάρουν μέρος στον 4ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, με σκοπό την προώθηση, την υποστήριξη και την ενημέρωση, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μια ομιλία, αλλά εμπράκτως ως εικόνα και παρουσία.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Δίκτυο Εθελοντών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού στο πλαίσιο του εορτασμού της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, 1-7 Νοεμβρίου 2013. Οι ομάδες που ανήκουν στο Δίκτυο λειτουργούν εθελοντικά με σκοπό την “από μητέρα προς μητέρα” προώθηση, υποστήριξη, ενημέρωση, ενθάρρυνση και ανταλλαγή πληροφοριών, σχετικά με το μητρικό θηλασμό.

Από την ομάδα των Κυκλάδων για πρώτη φορά στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Θηλασμό θα συμμετέχουν μητέρες από τη Σαντορίνη, με σημείο συνάντησης την Κεντρική Πλατεία των Φηρών, έξω από το Κέντρο Πληροφοριών του Δήμου Θήρας. Η ώρα προσέλευσης έχει καθοριστεί στις 11:00, ενώ η καταμέτρηση για τον ταυτόχρονο πανελλαδικό θηλασμό θα γίνει στις 12:00.

Για πρώτη φορά επίσης θα συμμετέχει η Νάξος, για δεύτερη φορά η Μύκονος, ενώ η Σύρος πρωτοστατεί δηλώνοντας το “παρών” για τέταρτη φορά. Η όλη δράση οργανώνεται μέσω Facebook. Για την εκδήλωση της Σαντορίνης συγκεκριμένα, περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ.

Ειδικά στη Σαντορίνη, όπου τους τελευταίους τρεις μήνες καταγράφηκαν δύο -μεμονωμένα ελπίζουμε- περιστατικά απαξίωσης απέναντι σε θηλάζουσες μητέρες, τέτοιες ενέργειες ώστε να καθιερωθεί στη συνείδηση του κόσμου ο θηλασμός σαν κάτι το απολύτως φυσιολογικό αποκτούν ιδιαίτερη σημασία.

Ο εορτασμός της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού καθιερώθηκε διεθνώς το 1992 από την WABA (Παγκόσμια συμμαχία για την προώθηση του θηλασμού), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1-7 Αυγούστου. Στην Ελλάδα, η εβδομάδα αυτή εορτάζεται κάθε χρόνο 1-7 Νοεμβρίου και φέτος έχει θέμα “Υποστηρίζουμε τον θηλασμό: Υποστηρίζουμε τις μητέρες“.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]



Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη