17.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παρούσα στην Food Expo η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Share

Με στόχο την ενδυνάμωση των εμπορικών δεσμών των παραγωγών τροφίμων και ποτών του Νοτίου Αιγαίου με την ελληνική και την παγκόσμια αγορά, ώστε να αποδοθούν τα μέγιστα δυνατά εμπορικά οφέλη στους παραγωγούς της, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, συμμετείχε και φέτος στην Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Food Expo Greece 2018, που πραγματοποιήθηκε 10-12 Μαρτίου στο Αthens Metropolitan Expo, στα Σπάτα.

Η προσέλευση στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που έδωσε και φέτος την ευκαιρία σε πολλά νησιά και τους παραγωγούς τους να εκθέσουν τα προϊόντα τους, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Συνολικά στην 5η Food Expo 2018, που διοργανώθηκε παράλληλα με την έκθεση oenotelia, συμμετείχαν 27 παραγωγοί από 11 νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, οι οποίοι έκαναν, κατά γενική ομολογία, εντυπωσιακή εμφάνιση, προσέλκυσαν πλήθος κόσμου και απέσπασαν εξαιρετικά σχόλια, τόσο για την ποιότητα, όσο και την εμφάνιση των προϊόντων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Φιλήμονας Ζανετίδης περιστοιχιζόμενος από τους σεφ (από αριστερά) κ. Βασίλη Ζαχαράκη, κα Βλάχου, κ. Κώστα Μπουγιούρη και κ. Γιώργο Δουλγέρη

Καταλυτικό ρόλο έπαιξε και πάλι η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων-Δωδεκανήσου, με τα χαρακτηριστικά πιάτα της γαστρονομίας του Νοτίου Αιγαίου, τις πολύ ιδιαίτερες γεύσεις και τις τοπικές σπεσιαλιτέ, που παρουσίασε στο κοινό της Έκθεσης, καθώς περισσότεροι από 70.000 επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να γνωρίσουν τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα των συμμετεχόντων παραγωγών. Επίσης υπήρξε εύφορο έδαφος για εμπορικές συνεργασίες με εταιρίες και έμπορους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που επισκέφτηκαν την Έκθεση.

Την ικανοποίησή του για την παρουσία των νησιών στην Έκθεση, η οποία κάθε χρόνο είναι καλύτερη και πιο αναβαθμισμένη, εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενού Τομέα και Γαστρονομίας, Φιλήμονας Ζαννετίδης, ο οποίος συνεχάρη τους παραγωγούς των νησιών για τη σοβαρή προσπάθεια που καταβάλλουν, παρουσιάζοντας αρίστης ποιότητας τοπικά προϊόντα και συμβάλλοντας με τον τρόπο τους καθοριστικά στη διαμόρφωση της γαστρονομικής ταυτότητας του Νοτίου Αιγαίου.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
The Wine Bar at Heliotopos, Santorini - The cave

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη