Παρουσίαση ψηφιοποίησης παλαιού αρχείου πρώην Δήμου Καλλίστης Θήρας το Σάββατο

Ο Δήμος Θήρας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Εστία Πύργου Καλλίστης Θήρας” παρουσιάζουν το Σάββατο 22 Ιουνίου 2013 και ώρα 20:00, στο εντευκτήριο της Εστίας, την ψηφιοποίηση μέρους του ιστορικού αρχείου του πρώην Δήμου Καλλίστης, Θήρας. Η πρωτοβουλία της Εστίας για την διάσωση και ψηφιοποίηση του παλαιού αρχείου υλοποιείται με την χρηματοδότηση του Δήμου Θήρας.

Η ψηφιοποίηση πραγματοποιήθηκε από το “Ινστιτούτο ΑΡΕΘΑΣ – Μεσογειακό Ινστιτούτο Ερευνών Παλαιογραφίας, Βιβλιολογίας και Ιστορίας των Κειμένων” (Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία) με την επιστημονική επιστασία του εκτελεστικού προέδρου της φιλόλογου – παλαιογράφου Δρ Αγαμέμνονα Τσελίκα, Προϊσταμένου του Ιστορικού & Παλαιογραφικού Αρχείου του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τραπέζης.

Το Ινστιτούτο ανέλαβε την κατάταξη, αρίθμηση και μικροφωτογράφιση των χειρογράφων με στόχο τη δημιουργία και ανάπτυξη ψηφιακού αρχείου των πρωτοτύπων χειρογράφων που βρίσκονται στην βιβλιοθήκη της Εστίας. H επιλογή των χειρογράφων προς ψηφιοποίηση έγινε από τον φιλόλογο κ. Γιάννη Γαλαίο.

Ο Δρ Τσελίκας μαζί με τον κ. Γαλαίο θα επιμεληθούν της παρουσίασης της ψηφιοποίησης στην εκδήλωση της 22 Ιουνίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη