Παρουσίαση του Προγραμματισμού της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας για το 2014

Ο Προγραμματισμός της Διεύθυνσης Τουρισμού για το 2014 και το “Έτος Πολιτισμού για την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου” παρουσιάστηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου την Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου. Την εκδήλωση προλόγισε ο Περιφερειάρχης, Γιάννης Μαχαιρίδης, χαιρετισμό απηύθυνε η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Χριστιάνα Καλογήρου, ενώ κεντρικές ομιλήτριες ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου, Ελευθερία Φτακλάκη, και η Περιφερειακή Σύμβουλος Υπεύθυνη Πολιτισμού για τα Δωδεκάνησα, Ειρήνη Σβύνου.

Στην εκδήλωση που συμμετείχαν τουριστικοί και πολιτιστικοί φορείς της Ρόδου, καθώς και στελέχη της αυτοδιοίκησης, ο κ. Μαχαιρίδης αναφέρθηκε στη σημασία της ανάδειξης της πολιτισμικής ταυτότητας του Αιγαίου μέσα από δράσεις και έργα υποδομής που προϋποθέτουν στενή συνεργασία ανάμεσα στους φορείς, ώστε οι επισκέπτες των νησιών μας να πάρουν τα μηνύματα του πολιτιστικού μας πλούτου. Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, ο πολιτισμός δίνει μεγάλη αξία στον τουρισμό, και πρέπει να αξιοποιηθεί μαζί με το περιβάλλον, ώστε, όπως είπε χαρακτηριστικά, «όταν τελειώσει αυτός ο χρόνος, να αφήσει πίσω υποδομές για το μέλλον».

Στη συνέχεια η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, κα Φτακλάκη παρουσίασε τον Προγραμματισμό της Διεύθυνσης Τουρισμού και το «2014 Έτος Πολιτισμού για την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου» και ανέδειξε κοινές δράσεις μεταξύ τουριστικών και πολιτιστικών φορέων με σκοπό την βιώσιμη ανάπτυξη, τη δημιουργία ταυτότητας προορισμού και τη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος του Αιγαίου με την αξιοποίηση των σύγχρονων διαθέσιμων εργαλείων του Marketing και της τουριστικής διαδικτυακής πλατφόρμας της Περιφέρειας που ενθαρρύνουν τον βιωματικό τουρισμό και θα ενισχύσουν σημαντικά την θεματική επένδυση του 2014, ως «Έτος Πολιτισμού».

Η Αντιπεριφερειάρχης ανακοίνωσε επίσης τη συμμετοχή της Περιφέρειας σε 19 διεθνείς τουριστικές εκθέσεις μέσα στην επόμενη περίοδο, καθώς και την διοργάνωση road shows και την παραγωγή ψηφιακού διαφημιστικού υλικού.

Επιπλέον αναφέρθηκε στη δημιουργία καινοτόμων δράσεων, όπως είναι ο θεσμός Αmbassador (πρεσβευτής), η ανάπτυξη του Πράσινου Τουρισμού (Πρωτόκολλο συνεργασίας με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης), καθώς και το συντονιστικό όργανο διαχείρισης κρίσεων.

Για να πετύχουν οι δράσεις του Έτους Πολιτισμού, η Αντιπεριφερειάρχης τόνισε την αναγκαιότητα συνεργασίας και συντονισμού των φορέων, αλλά και την εξωστρέφεια αυτών των δράσεων. Ανακοίνωσε την δημιουργία πολιτιστικού καλενταρίου ανά νησί, το οποίο θα υπάρχει στην τουριστική διαδικτυακή πλατφόρμα της Περιφέρειας. Επίσης, ζήτησε τη συνεργασία των φορέων προκειμένου να υπάρξουν δράσεις πολιτιστικού χαρακτήρα και στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο εξωτερικό (εκθέσεις, road shows) προκειμένου να δίνουν προστιθέμενη αξία στην προβολή του τουρισμού. Δεσμεύθηκε πως η Διεύθυνση Τουρισμού θα στηρίξει και δράσεις πολιτιστικών φορέων που όμως θα ανταποκρίνονται στην φιλοσοφία του Έτους Πολιτισμού.

Δείτε εδώ σχετική ανάρτηση από την ανάλογη παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στη Σαντορίνη στις 9 Ιανουαρίου 2014.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη