Πέντε μέρες μουσική – 3ο Μουσικό Φεστιβάλ Σαντορίνης Στρογγύλη

Στην τρίτη του χρονιά παρουσίας το Μουσικό Φεστιβάλ Σαντορίνης Στρογγύλη μεγαλώνει σε διάρκεια, γίνεται πενθήμερο, και δίνει ραντεβού στις 13-17 Ιουλίου με τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Σαντορίνης. Ο ΔΑΠΠΟΣ που διοργανώνει το Φεστιβάλ υπόσχεται πέντε ημέρες γεμάτες μουσική και τραγούδι για όλα τα γούστα, έχοντας εξασφαλίσει τη συμμετοχή πολλών και μεγάλων ονομάτων της ελληνικής μουσικής σκηνής.

mitsiasΤο φεστιβάλ θα ξεκινήσει την Τετάρτη 13 Ιουλίου με τη συναυλία των Μανώλη Μητσιά, Γεωργίας Νταγάκη και Σταύρου Σιόλα. Ο Μανώλης Μητσιάς αυτή τη φορά ενώνει το χθες με το σήμερα, τη δική του ιστορία με το παρόν και μοιράζεται “Εξ’ αδιαιρέτου” τη σκηνή μαζί με τον Σταύρο Σιόλα και τη Γεωργία Νταγάκη. Μια μουσική συνάντηση με δύο νέους πολλά υποσχόμενους καλλιτέχνες που με άξονα τον Μανώλη Μητσιά θα μας ταξιδέψουν με αγαπημένες μελωδίες στον ήχο του σήμερα.

pliatsikas

Μια μέρα μετά, την Πέμπτη 14 Ιουλίου, τη σκυτάλη θα πάρει ο Φίλιππος Πλιάτσικας. Με αφορμή την κυκλοφορία του δίσκου “Ένας ολοκαίνουργιος κόσμος” ο Φίλιππος Πλιάτσικας πραγματοποιεί μια αναδρομή στα χρόνια από την δημιουργία των Πυξ Λαξ μέχρι σήμερα, ταξιδεύοντας στις αποσκευές του με όλες εκείνες τις αναμνήσεις από ανθρώπους και μουσικές που κάποτε ονομάστηκαν “Το ροκ της Δυτικής Όχθης”. Εκτός όμως από τα προσωπικά του κομμάτια κι εκείνα των Πυξ Λαξ, ο αγαπημένος τραγουδοποιός έχει εντάξει στο πρόγραμμά του και τραγούδια άλλων μουσικών συνοδοιπόρων, διασκευασμένα με τον ήχο που ξεκίνησε πριν τη δεκαετία του ’90 κι έφτασε αναλλοίωτος ως τις μέρες μας.

mario

Την Παρασκευή 15 Ιουλίου το πρόγραμμα του Φεστιβάλ συνεχίζεται με τη Μαριώ. Γνήσια ρεμπέτισσα και μια από τις εκφραστικότερες εκπροσώπους του είδους, η Μαριώ δημιούργησε όλα αυτά τα χρόνια τη δική της μικρή ιστορία. Μια ιστορία που διηγείται με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο σε κάθε της εμφάνιση, τραγουδώντας όλα εκείνα τα ρεμπέτικα τραγούδια που αγαπήσαμε μέσα στα χρόνια και όχι μόνο. Μαζί της σ’ αυτό το γλέντι από καρδιάς θα βρίσκονται ο συνθέτης και σολίστας του μπουζουκιού Δημήτρης Λίβανος, ο μαέστρος και πιανίστας Παναγιώτης Παπαγεωργίου, ο Αντώνης Κουτελιέρης στην κιθάρα και ο Γιάννης Παππάς στο βιολί.

ziogalas_kazulis

Το Σάββατο 16 Ιουλίου το Φεστιβάλ Στρογγύλη συνεχίζεται με τη συναυλία των Βασίλη Καζούλη και Νίκου Ζιώγαλα. Δύο από τους πιο αγαπημένους τραγουδοποιούς της γενιάς τους συμπράττουν επί σκηνής, δημιουργώντας μία ατμόσφαιρα γεμάτη αυθορμητισμό, αγάπη κι ενθουσιασμό. Με τραγούδια που όλοι έχουμε τραγουδήσει όπως “η Φανή”, “Σαν σταρ του σινεμά”, “Κάτι να γυαλίζει”, “Βασιλική”, “Αν ήσουν άγγελος”, “Πέρασε η μπόρα” και πολλές ακόμα διαχρονικές επιτυχίες, ο Νίκος και ο Βασίλης είναι η καλύτερη συνταγή για μία αξέχαστη μουσική παράσταση, έχοντας στο πλάι τους, τους εξαιρετικούς “On the Road”.

thivaios

Το 3ο Μουσικό Φεστιβάλ Στρογγύλη κλείνει την Κυριακή 17 Ιουλίου με τον Χρήστο Θηβαίο. Τραγουδοποιός σπάνιας ευαισθησίας κα ερμηνευτής υψηλών επιδόσεων ο Χρήστος Θηβαίος διαλέγει τα αγαπημένα του τραγούδια από την 20χρονη πορεία του στη μουσική αλλά και εκείνα που έχει αγαπήσει, από εκλεκτούς συναδέλφους του, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα και νέα τραγούδια από τη δισκογραφική δουλειά που ετοιμάζει αυτό τον καιρό με τίτλο “Σιδερένιο νησί”. Μαζί με την μπάντα των “Πέτρινων Κήπων” επισκέπτεται τη Σαντορίνη, προσθέτοντάς την στο δικό του “ημερολόγιο”. Την συναυλία θα ανοίξει ο Σαντορινιός σολίστας Μανώλης Φύτρος, μοναδικός δεξιοτέχνης του μπουζουκιού, μέλος της ορχήστρας «Επόμενοι» του Θ. Πολυκανδριώτη, συνθέτης λαϊκής και έντεχνης μουσικής με σπουδαίες συνεργασίες στο βιογραφικό του, ο οποίος επιδιώκει εμπρός στο κοινό της ιδιαίτερης του πατρίδας να ξεδιπλώσει επί σκηνής το πολύπλευρο ταλέντο του και να χαρίσει στιγμές μοναδικού ερμηνευτικού ταπεραμέντου καταθέτοντας την ψυχή του για την τέχνη που υπηρετεί.

Όλες οι συναυλίες θα γίνουν στον προαύλιο χώρο του κλειστού γυμναστηρίου του ΔΑΠΠΟΣ, στον Καρτεράδο. Εισιτήριο 10 ευρώ/ημέρα. Ενιαίο εισιτήριο για όλες τις ημέρες: 25 ευρώ. Μειωμένο ενιαίο εισιτήριο για όλες τις ημέρες με την επίδειξη κάρτας πολυτέκνων ή απορίας: 10 ευρώ.

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη