20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Περιορισμούς στα ταχυφαγεία βάζει η Βενετία

Share

Φρένο βάζει η Βενετία σε επιχειρηματικές δραστηριότητες που είναι ασυμβίβαστες με τη διατήρηση και την ανάπτυξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης.

Σε μια προσπάθεια να “διατηρήσουν την παράδοση και τις παραδόσεις” στη Βενετία, οι τοπικές αρχές απαγόρευσαν το άνοιγμα νέων καταστημάτων με κεμπάπ και άλλου γρήγορου φαγητού. Μόνο τα καταστήματα που πωλούν παραδοσιακό παγωτό θα εξαιρεθούν από το μέτρο. Ο Δήμος της Βενετίας θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο θα σταματήσει η διάδοση τέτοιου είδους εστιατορίων, καθώς δεν ταιριάζουν στην κληρονομιά της πόλης.

Η Paola Mar, επικεφαλής τουρισμού της Βενετίας, δήλωσε: “Θέλουμε να θέσουμε φρένο σε τύπους δραστηριοτήτων που δεν συμβαδίζουν με τη διατήρηση και την ανάπτυξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Βενετίας”.

[adning id="140783"]

Η Mar είπε ότι η πόλη δεν αντιτίθεται στα κεμπάπ ή άλλα είδη γρήγορου φαγητού και τόνισε ότι δεν έχει πρόβλημα με τους ανθρώπους που τρώνε σε υπαίθριους χώρους, αν και απαγορεύεται η κατανάλωση φαγητού στην πλατεία του Αγίου Μάρκου.

“Το πρόβλημα είναι ότι μια τουριστική πόλη όπως η δική μας υπάρχει ο κίνδυνος να χάσει την ταυτότητά της. Υπάρχουν τοπικά προϊόντα που πρέπει να προσπαθήσουμε να προωθήσουμε, αυτό θα ήταν καλύτερο για το πνεύμα της πόλης και, σε περιβαλλοντικό επίπεδο, θα ήταν πιο βιώσιμο”.

Ο Mar δήλωσε ότι υπαρχουν σχέδια για την ανάπτυξη χώρων πικ-νικ, προκειμένου να αποτρέψουν τους επισκέπτες από το να τρώνε φαγητά σε τουριστικά hotspots.

[adning id="140783"]

Η Βενετία είναι μία ακόμα ιταλική πόλη που περιορίζει την πώληση γρήγορου φαγητού, σε μια χώρα που υπερηφανεύεται για την εθνική της κουζίνα. Πέρυσι, η Βερόνα σταμάτησε το άνοιγμα νέων καταστημάτων με κεμπάπ, ενώ η Φλωρεντία προσπάθησε να περιορίζει τα “ξένα τρόφιμα”, αποφασίζοντας ότι όλα τα νέα εστιατόρια και καταστήματα τροφίμων στο ιστορικό κέντρο της πόλης πρέπει να εξασφαλίσουν ότι τουλάχιστον το 70% των προϊόντων τους θα είναι τοπικά.

Πηγή: theguardian

[adning id="140783"]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
The Wine Bar after sunset

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη