Λιμεναρχείο Θήρας: Αναστολή περιοριστικών μέτρων για επαγγελματικά πλοία αναψυχής και τουριστικά ημερόπλοια στο Αμμούδι

Τελευταία ενημέρωση 6/6 – ώρα 21:30
Το άρθρο έχει επικαιροποιηθεί ως προς τον τίτλο και το περιεχόμενο μετά από νεότερη ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Θήρας.

Αναστέλλεται η εκτέλεση των περιοριστικών μέτρων που είχαν ανακοινωθεί νωρίτερα σήμερα (6/6) και θα ίσχυαν από αύριο Παρασκευή 7/6 για επαγγελματικά πλοία αναψυχής και τουριστικά ημερόπλοια στο λιμανάκι του Αμμουδίου. Με νεότερη ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Θήρας, έγινε γνωστό πως επίκειται συνεδρίαση του ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου Θήρας και θα ληφθεί νέα απόφαση σχετικά με την επιβίβαση και αποβίβαση επιβατών από σκάφη στη χερσαία ζώνη του λιμένα Αμμουδίου.

Τα περιοριστικά μέτρα που είχε ανακοινώσει αρχικά το Λιμεναρχείο Θήρας, σε συνέχεια της πρόσφατης ΚΥΑ για την λήψη μέτρων έναντι του κατολισθητικού κινδύνου, περιελάμβαναν:

– Απαγόρευση αγκυροβολίας και πρόσδεσης από σταθερά ή μη σημεία του λιμένα Αμμουδίου όλων των επαγγελματικών πλοίων αναψυχής.

– Ανώτατο αριθμό των προς επιβίβαση επιβατών στα επαγγελματικά τουριστικά ημερόπλοια που δραστηριοποιούνται στο λιμένα Αμμουδίου, στα 300 άτομα ημερησίως.

Από τους περιορισμούς θα εξαιρούταν το επιβατηγό – δρομολογιακό πλοίο που διαθέτει σύμβαση ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας για την εξυπηρέτηση της δρομολογιακής γραμμής “Θηρασιά-Οία Θήρας και επιστροφή”.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη