Σαντορίνη: Περίπατος ευαισθητοποίησης για την ψυχική υγεία, την Τρίτη 10/10 στα Φηρά

H 10η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ψυχικής Υγείας και τη διεθνή επιστημονική κοινότητα ως η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη για τις ψυχικές διαταραχές και να ενταθούν οι προσπάθειες για τη στήριξη της ψυχικής υγείας από όλους τους φορείς.

Ο όρος “ψυχική υγεία” χρησιμοποιείται πολλές φορές για να καταδείξει την απουσία κάποιας ψυχικής ασθένειας, όπως πολύ συχνά συμβαίνει και με την σωματική υγεία- πιστεύουμε ότι επειδή δεν είμαστε άρρωστοι σωματικά, είμαστε και υγιείς. Η ψυχική υγεία όμως, όπως και η σωματική, είναι πολλά περισσότερα από αυτό. Επηρεάζει το πώς σκεφτόμαστε, πώς αισθανόμαστε και πώς δρούμε. Μπορεί να επηρεάσει την καθημερινότητα μας, τις σχέσεις μας, την εργασία μας. Ψυχική υγεία επομένως δεν είναι μόνο η απουσία μιας ψυχικής διαταραχής, αλλά ορίζεται ως η κατάσταση της υγείας κατά την οποία ένα άτομο συνειδητοποιεί τις δυνατότητές του, δύναται να ανταπεξέρχεται στις δυσκολίες που προκύπτουν από την καθημερινότητα, είναι παραγωγικό και μπορεί να συνεισφέρει στο κοινωνικό σύνολο.

Στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας, την Τρίτη 10/10, ώρα 11:00, μέλη της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας ΝΑ Κυκλάδων ΚΛΙΜΑΚΑ θα πραγματοποιήσουν περίπατο ευαισθητοποίησης για την ψυχική υγεία στο πάρκο Green Garden Fira (Φηρά Σαντορίνης).

Ο ρόλος της φυσικής δραστηριότητας και της σωματικής άσκησης στην ψυχική υγεία και ευεξία έχει αναδειχθεί σε πολλές ερευνητικές μελέτες. Η συμμετοχή σε τέτοιου είδους δραστηριότητες έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα άγχους και στρες, βελτιώνει την ποιότητα ζωής και βοηθά στην προαγωγή της ψυχικής υγείας. Η άσκηση, ο περίπατος και κάθε είδους φυσική δραστηριότητα αποτελούν επίσης προστατευτικούς παράγοντες για την πρόληψη της νοητικής έκπτωσης και των αμνησικών διαταραχών, ενώ συχνά προτείνονται ως συμπληρωματικοί τρόποι αντιμετώπισης αγχώδων και καταθλιπτικών διαταραχών, σε συνδυασμό πάντα με την φαρμακευτική αγωγή και την ψυχοεκπαίδευση.

Η ΚΛΙΜΑΚΑ, σταθερά και με επιστημονική γνώση, δραστηριοποιείται από το 2000 στην παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας και στην υλοποίηση προγραμμάτων κοινωνικής ένταξης αποκλεισμένων πληθυσμιακών ομάδων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σε μια εποχή όπου η ανθρωπότητα βάλλεται με ψυχοπιεστικά γεγονότα, στόχος είναι να γίνει η ψυχική υγεία προτεραιότητα για όλους.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στον περίπατο:  
Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας ΝΑ Κυκλάδων ΚΛΙΜΑΚΑ | Σαντορίνη: Μεσσαριά, τηλ.2286025961 | e-mail: kinitimonada@klimaka.org.gr  

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη