Red Bull Art of Motion: Πέταξε στην κορυφή ο Ολλανδός Bart van der Linden

Με φόντο το μοναδικής ομορφιάς σκηνικό της Οίας, ο Ολλανδός Bart van der Linden εντυπωσίασε πλήθος και κριτική επιτροπή και αναδείχθηκε για πρώτη φορά νικητής στην έκτη χρονιά του Red Bull Art of Motion, εκτοπίζοντας μάλιστα τα δύο φαβορί, τον Έλληνα Δημήτρη “DK” Κυρσανίδη και τον Λετονό Pavel Petkuns. Ο ιπτάμενος Ολλανδός ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου με 383 βαθμούς, αποδεικνύοντας για άλλη μια χρονιά ότι ο πήχης του freerunning μέσα από την παγκόσμια αυτή αναμέτρηση, ανεβαίνει διαρκώς.

Αμέσως μετά τη νίκη του, ο 22χρονος Ολλανδός δήλωσε: «Δεν το πιστεύω ότι είναι αληθινό. Είπα στον εαυτό μου να μείνει συγκεντρωμένος στο δικό μου στυλ και αυτό με έφερε στην πρώτη θέση. Είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου αυτή τη στιγμή!»

red_bull_aom_winners_2016

Στη δεύτερη θέση, με μόλις τέσσερις βαθμούς διαφορά από τον πρώτο (379 βαθμούς), τερμάτισε ο Αμερικανός Alfred Scott, ο οποίος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κέρδισε το Best Trick Award από το CU- υποστηρικτή του αγώνα- καθώς έδωσε τον πιο… Restart εαυτό του με ένα εκπληκτικό cast gainer. Ο συμπατριώτης του Joey Adrian, προερχόμενος από τον Online Qualifier, πήρε την τρίτη θέση με 373 βαθμούς.

redbull16_1

Για άλλη μία χρονιά, περισσότεροι από 3.000 εκστασιασμένοι θεατές έσπευσαν να παρακολουθήσουν την παγκόσμια αναμέτρηση, που πραγματοποιήθηκε στους χώρους των ξενοδοχείων Fanari Villas και Golden Sunset Villas, από κάθε πιθανό μπαλκόνι και ταράτσα, κατακλύζοντας τα σοκάκια της Οίας.

Προς έκπληξη όλων, το μεγάλο φαβορί, ο Έλληνας Δημήτρης “DK” Κυρσανίδης έμεινε εκτός τελικού, κερδίζοντας ωστόσο, με μια βαθιά του υπόκλιση, το θερμό χειροκρότημα των θεατών. «Δεν ήρθα εδώ για τη νίκη. Ήρθα εδώ για κάνω περήφανους τους γονείς μου, τους φίλους μου, την Ελλάδα όλη και τον Θεό», συμπλήρωσε ο περσινός πρωταθλητής για τον αγώνα..

Το Best Female Award κέρδισε η Lynn Jung από το Λουξεμβούργο, εκπροσωπώντας την ολοένα και εξελισσόμενη γυναικεία σκηνή του freerunning.

Η βαθμολογία των έξι πρώτων του αγώνα: 1. Bart van der Linden (Ολλανδία) 383 βαθμοί, 2. Alfred Scott (ΗΠΑ) 379, Joey Adrian (ΗΠΑ) 376, Calen Chan (ΗΠΑ) 369, Pedro Salgado (Πορτογαλία) 359, Nathan Weston (ΗΠΑ) 350

Ο αγώνας συνδιοργανώθκε με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και υπό την αιγίδα του Δήμου Θήρας, ενώ χορηγός φιλοξενίας ήταν η Aqua Vista Hotels.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη