Πιέσεις του Δημάρχου προς το Υπουργείο Εσωτερικών για τα θέματα καθαριότητας

Την άμεση έγκριση της πρόσληψης εποχικού προσωπικού καθαριότητας ζητά ο Δήμαρχος Θήρας με επιστολή του προς το Υπουργείο Εσωτερικών, την οποία κοινοποιεί και στο Πρωτοδικείο Νάξου. Αναλυτικά το περιεχόμενο της επιστολής έχει ως εξής:

“Με την υπ΄ αριθμ. πρωτ. 106/2012 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχουμε ζητήσει την πρόσληψη εποχικού προσωπικού εργατών καθαριότητας, οδηγών και χειριστή μηχανημάτων έργων.

Από τις 30 Απριλίου και επειδή ο Δήμος δε διαθέτει επαρκές μόνιμο προσωπικό καθαριότητας αδυνατεί να καλύψει στοιχειώδεις υποχρεώσεις του στον τομέα της καθαριότητας καθώς τα απορρίμματα μένουν τόσο εντός όσο και εκτός των κάδων επί ημέρες και σήπονται. Ασφαλώς δε γίνεται σάρωση με αποτέλεσμα ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός να παρουσιάζει άθλια εικόνα. Αν λάβει κανείς υπόψη του ότι η κακοκαιρία της 18ης Απριλίου δημιούργησε ακόμα μεγαλύτερες ανάγκες σε προσωπικό, καθώς έριξε πινακίδες, έσπασε δέντρα, μετέφερε αντικείμενα πάσης φύσεως, κατανοείτε λοιπόν ποια εικόνα παρουσιάζει το νησί.

Παρακαλούμε για την έγκριση πρόσληψης εποχικού προσωπικού άμεσα άλλως είμαστε υποχρεωμένοι να προβούμε σε ενέργειες έκνομες για την προστασία της Δημόσιας Υγείας. Επί τέλους πρέπει η πολιτεία να δώσει λύση. ”  

 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”19″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη