20.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πήγα και είδα: του Πύργου τα λημέρια

Share

Γράφει η Ελπίδα Καραντάνη

O Πύργος είναι ομολογουμένως ένα από τα πιο γραφικά χωριά της Σαντορίνης. Συνδυάζει τη θέα που κόβει την ανάσα, με την παραδοσιακή πλατεία στο κέντρο του χωριού, σοκάκια που σε κάνουν να χάνεσαι μέσα σε αυτά και να ανακαλύπτεις κρυμμένες πτυχές που κάθε φορά θα σε ενθουσιάζουν το ίδιο.

Ξεκίνησα μία μεγάλη βόλτα από την είσοδο του Πύργου και το οδοιπορικό μου είχε τις παρακάτω στάσεις για μεσημεριανό, βραδινό ή ακόμα και κοκτέιλ.

Εστιατόριο Πύργος

Το εστιατόριο Πύργος γιορτάζει τα 30στά του γενέθλια. Με μεγάλη εμπειρία στην εστίαση όλα αυτά τα χρόνια, φέτος ανοίγει στον ανακαινισμένο εξωτερικό χώρο του τον “Κήπο” με σήμα κατατεθέν την ελιά. Από τις 12 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα η κουζίνα τους είναι ανοιχτή για φαγητό, ενώ όποιος έχει διάθεση να χαλαρώσει, μπορεί να καθίσει στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο με καναπέδες, πουφ και τραπεζάκια απολαμβάνoντας ένα κοκτέιλ με μία ποικιλία τυριών κάτω από τους ήχους lounge μουσικής. Από τα πιο ωραία του πιάτα, καραμελωμένο κοτόπουλο ζουλιέν με πολύχρωμες πιπεριές, μέλι και τυρί philadelphia.

T: 2286031346 | Website

Καντούνι

Φτάνοντας στην κεντρική πλατεία του Πύργου, βρίσκουμε στα αριστερά μας το γνωστό παραδοσιακό ταβερνάκι Καντούνι. Η λέξη καντούνι, όπως με ενημέρωσε ο Νεκτάριος προέρχεται από το ιταλικό cantone που σημαίνει γωνιακό, και βρίσκονται σε αυτό το χώρο τα τελευταία 22 χρόνια! Το μαγαζί είναι ανοιχτό από τις πρωινές ώρες για καφέ και πρωινό και η κουζίνα τους σερβίρει παραδοσιακά πιάτα μέχρι τις 23:30 το βράδυ. Η ατμόσφαιρα θυμίζει σκηνή από ελληνική ταινία, με ξύλινες καρέκλες και μπλε τραπεζάκια. Δοκιμάστε το χοιρινό κοντοσούβλι τους, σερβίρεται με πιτάκια, τζατζίκι και χωριάτικες πατάτες .

T: 2286033474 | Facebook page

Cava Alta

H αγάπη τους για τον Πύργο τους έφερε στη Σαντορίνη εδώ και τρία χρόνια σε ένα παλιό καναβόσπιτο που μετατράπηκε στο όμορφο Cava Alta. O Μηνάς, ελληνικής καταγωγής και η γυναίκα του Άννα Μαρία, Ισπανίδα, είχαν σκοπό να “παντρέψουν” τις προτάσεις στο μενού τους που συνδυάζει στοιχεία ελληνικής και ισπανικής κουζίνας. Για τις καλοκαιρινές νύχτες είναι ιδανική η ταράτσα τους και όταν έχει κρύο είναι ευκαιρία να ανακαλύψετε τον εσωτερικό τους χώρο, που είναι πολύ “ζεστός”! Ένα ορεκτικό για τη μέση, που μόλις έβαλαν στο μενού, πουγκάκια από φρέσκα ζυμαρικά με ρικότα, παρμεζάνα και μαύρη τρούφα, πολύ νόστιμο!

T: 2286033932 | Website

Rosemary

Καθώς περπατάς στα σοκάκια του Πύργου, φτάνεις σε ένα πολύ όμορφο παραδοσιακό κτήριο που έχει κρατήσει την αίγλη του, το εστιατόριο Rosemary, με εξαιρετική θέα το ηλιοβασίλεμα από την όμορφη βεράντα του. Είναι ο τρίτος χρόνος λειτουργίας του και το μενού έχει μία μίξη παραδοσιακής ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Από τα καλύτερα του πιάτα, το ψητό μπούτι αρνιού από τη Νάξο, με δενδρολίβανο που συνοδεύεται με πληγούρι, ντομάτα και μελιτζάνα.

T: 2286031362 | Website

Botargo

Στην κορυφή του Πύργου, στο Καστέλι, μας περιμένει το Botargo, ένα καινούριο εστιατόριο που έχει φτιαχτεί με πολλή αγάπη σε ένα παλιό αρχοντικό, προσφέροντας στους επισκέπτες μία μοναδική εμπειρία. Η πανοραμική θέα όλου του νησιού θα σας μαγέψει, συνδυαστικά με ένα δείπνο βασισμένο σε θαλασσινές γεύσεις. Το μπαρ στον εσωτερικό χώρο είναι ιδανικό για το κλείσιμο της βραδιάς σας με κάποιο από τα εξαιρετικά κοκτέιλ του. Δοκιμάστε την “Audrey”, γλυκό με βραζιλιάνικο ρούμι και άκρως καλοκαιρινό!

T: 2286030070 | Facebook page

Σελήνη

Ένα εστιατόριο με μεγάλη ιστορία στο νησί. Στο μυαλό ακόμα και σε εμάς τους πιο μικρούς, το όνομα Σελήνη ταυτίζεται με τον ιδιοκτήτη Γιώργο Χατζηγιαννάκη. Πριν από 32 χρόνια ξεκίνησε στα Φηρά σε μία διαρκή προσπάθεια να προωθήσει την νέα ελληνική κουζίνα και το 2010 μεταφέρθηκε στον Πύργο ανοίγοντας και το “Selene Meze & Wine”, το οποίο αντικατοπτρίζει το πώς θα ήθελε να είναι μία ταβέρνα ελληνική. Εκεί θα βρείτε ορεκτικά με δική τους ταυτότητα, όπως ντολμαδάκια με γέμιση κινόα και τόνου.

Η “πάνω” Σελήνη όπως τη λέμε οι πιο πολλοί, σε μαγνητίζει με την ατμόσφαιρά της με το που μπαίνεις μέσα, από το προσωπικό, μέχρι το πόσα βραβεία έχει στον τοίχο επιβεβαιώνοντας την σκληρή δουλειά σε συνδυασμό με το ταλέντο ενός καλού σεφ για να αναδείξει τα πιάτα. Το γλυκό που πρέπει να δοκιμάσετε; “Ωδή στα λαχανικά”, με μους ρίζας μαϊντανού, σε μπισκότο ελαιόλαδου με σορμπέ ρόκας, κραμπλ καραμέλας αρωματισμένη με κρεμμύδι και ελληνικό καφέ.. Πώς ταίριαξαν όλα αυτά μαζί σε αυτό το αποτέλεσμα, ειλικρινά ούτε εγώ το πίστευα, εκπληκτικό!

T: 2286022249 | Website


Οποιαδήποτε ώρα της ημέρας μία βόλτα στον Πύργο θα σας εντυπωσιάσει εξίσου. Είναι τόσες οι επιλογές που θα σας κάνουν να θέλετε να έρθετε ξανά και ξανά. Όσοι δουλεύετε καθημερινά, μην ανησυχείτε! Ακόμα και τον Οκτώβρη που θα έχει τελειώσει η καλοκαιρινή σεζόν, θα περάσετε τέλεια!


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
Διαφήμιση
The Wine Bar at Heliotopos, Santorini - The cave

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Σαντορίνη 1670 μ.Χ.
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη