Πιλοτική εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στον δρόμο Οίας-Αμμουδίου

Ελεγχόμενη κάθοδο οχημάτων προς τον Όρμο του Αμμουδίου, μόνο για αποβίβαση και επιβίβαση επιβατών, χωρίς τη δυνατότητα στάθμευσης ή μακράς αναμονής, περιλαμβάνει το σχέδιο κυκλοφοριακής αποσυμφόρησης της περιοχής που τίθεται σε πιλοτική εφαρμογή.

Την εφαρμογή των συγκεκριμένων ρυθμίσεων θα διευκολύνει, σύμφωνα δελτίο τύπου του Δήμου Θήρας, και η διαμόρφωση και λειτουργία του δημοτικού χώρου στάθμευσης, στο σημείο απ’ όπου ξεκινά ο δρόμος της καθόδου προς το Αμμούδι. Στους σχεδιασμούς του Δήμου είναι επίσης να δρομολογηθούν ηλεκτροκίνητα λεωφορεία στη γραμμή Οίας-Αμμουδίου, ώστε να μεταφέρονται οι επισκέπτες από τον χώρο στάθμευσης προς το Αμμούδι και αντίστροφα.

Ο συντονισμός για τη μετακίνηση των οχημάτων προς και από το Αμμούδι θα γίνεται από εντεταλμένα για τον σκοπό αυτό άτομα, τα οποία θα ενημερώνουν για τις ρυθμίσεις και θα διευκολύνουν την εφαρμογή του σχεδίου.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας, η ρύθμιση της κυκλοφορίας υλοποιείται με απόφαση και με κάλυψη της δαπάνης, αρχικά από τον δήμο, κατόπιν συνεννόησης με όλους τους εμπλεκόμενους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο Αμμούδι, προκειμένου να προστατευθεί το φυσικό κάλλος της περιοχής, να διευκολυνθεί η λειτουργία των επιχειρήσεων αλλά και η μετακίνηση των επισκεπτών.

“Ο Δήμος ζήτα την κατανόηση και τη συνεργασία όλων, προκειμένου να εξαλειφθεί το απαράδεκτο και ζημιογόνο για την εικόνα της Σαντορίνης φαινόμενο του συνωστισμού και της πλήρους αταξίας που παρατηρείται σήμερα στο Αμμούδι”, σημειώνει ο κος Σιγάλας.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη