Ο. Κεφαλογιάννη: Πιο αυστηρή τήρηση του berth allocation στη Σαντορίνη και άλλους δημοφιλείς προορισμούς

“Η Σαντορίνη από μόνη της είναι κορυφαίο brand name του τουρισμού, θα πρέπει να ασχοληθούμε πολύ συγκεκριμένα μαζί της”, ανέφερε η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη στην εκπομπή της ΕΡΤ1 Συνδέσεις. Μιλώντας στους δημοσιογράφους Χριστίνα Βίδου και Κώστα Παπαχλιμίντζο, η κα Κεφαλογιάννη προανήγγειλε πιο αυστηρή τήρηση του συστήματος berth allocation για τη διαχείριση των αφίξεων των κρουαζιεροπλοίων, καθώς προηγούμενες προσπάθειες δε λειτούργησαν σωστά.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

“Οι εταιρείες κρουαζιέρας έχουν ενημερωθεί με όλους τους τρόπους ότι η Ελλάδα θα αυστηροποιήσει όλο το πλαίσιο λειτουργίας της κρουαζιέρας, ειδικά στους πολύ δημοφιλείς προορισμούς, όπου δημιουργείται μια επιπλέον πολύ μεγάλη πίεση”, δήλωσε η κα Κεφαλογιάννη, επισημαίνοντας την ανάγκη να μπει πλαφόν στον αριθμό των κρουαζιεροπλοίων και να ρυθμιστούν τα slots, όπως στα αεροπλάνα.

© Atlantea

“Κανένας προορισμός δεν μπορεί να διαχειριστεί ένα τόσο μεγάλο κύμα επισκεπτών που έρχεται ακριβώς την ίδια στιγμή και που, όπως έχει φανεί, δεν αφήνει στην τοπική αγορά όσο παλιά”, συνέχισε η Υπουργός Τουρισμού, συμπεραίνοντας πως πολλές φορές δημιουργείται πίεση χωρίς ουσιαστικό όφελος. “Χρειάζεται μέτρο και ισορροπία”, κατέληξε η κα Κεφαλογιάννη.

Μπορείτε να δείτε το σχετικό απόσπασμα εδώ, από το 03:02:35.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη