Πλαστά προφίλ στο Facebook

Τα πλαστά προφίλ στο Facebook και σε άλλους δικτυακούς τόπους κοινωνικής δικτύωσης είναι ένα σύνηθες φαινόμενο. Υπάρχουν χρήστες που δημιουργούν κάποιο προφίλ, που στην πραγματικότητα είναι ένα ανύπαρκτο πρόσωπο  και μέσα από αυτή την εικονική πραγματικότητα δραστηριοποιύνται στο Facebook, κάνουν ηλεκτρονικούς φίλους, κλπ. Υπάρχουν όμως και χρήστες που υποδύονται ένα πραγματικό πρόσωπο, συνήθως γνωστό στο κοινό και δραστηριοποιούνται για λογαριασμό του χωρίς αυτό να το γνωρίζει. Μέχρι βέβαια να αποκαλυφθεί η πλαστογραφία.

Μια τέτοια ιστορία συνέβη και στον γνωστό σε όλους μας (στη Σαντορίνη)  δημοτικό υπάλληλο κ. Γιάννη Καβαλλάρη, ο οποίος είναι επιφορτισμένος με την τέλεση των πολιτικών γάμων, που όπως είναι γνωστό ανθούν στο νησί, με αποτέλεσμα να θεωρείται ένας από τους διάσημους γαμήλιους προορισμούς στον κόσμο.

Ο κ. Γιάννης Καβαλλάρης (ο πραγματικός) σε τελετή γάμου

Σύμφωνα με όσα είπε στο “ατλαντίς” ο κ. Καβαλλάρης,  φίλοι του τον πληροφόρησαν, στις 20/6/2102, ότι από τις αρχές  Ιουνίου εμφανίστηκε στο Facebook προφίλ με το όνομά του και τη φωτογραφία του και κείμενα που υποτίθεται ότι είχε γράψει ο ίδιος.

Ο κ. Καβαλλάρης με τη βοήθεια δικηγόρου απευθύνθηκε άμεσα στο Facebook το οποίο αντέδρασε σχεδόν ακαριαία (μέσα σε 24 ώρες) και απενεργοποίησε το πλαστό προφίλ.

Στη  συνέχεια ο κ.Καβαλλάρης κατέθεσε έγκλιση-μήνυση σε βάρος αγνώστων και υπάρχει ισχυρή πιθανότητα ο/η πλαστογράφος να εντοπιστεί καθώς η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας έχει πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό της.

Η τεχνολογία σήμερα επιτρέπει να ανακαλύπτονται τα “ηλεκτρονικά ίχνη” όσων δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο και οι “παραβάτες”  αργά ή γρήγορα αποκαλύπτονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”19″]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη