Πληθαίνουν οι ενδείξεις για μετάθεση των αυτοδιοικητικών εκλογών

Ανοιχτό αφήνει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο να μετατεθούν χρονικά οι αυτοδιοικητικές εκλογές για μετά τις ευρωεκλογές (το 2015 αντί του Ιουνίου του 2014 όπως έχουν προγραμματιστεί), όπως ζητεί η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και οι περιφερειάρχες. Αυτό προκύπτει από την απάντηση του υπουργού Εσωτερικών Ευρ. Στυλιανίδη σε σχετική ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής Χρ. Παππά.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Στυλιανίδης “το υπουργείο Εσωτερικών ουδέποτε άνοιξε το θέμα της μετάθεσης του χρόνου διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών και δεν έχει τεθεί από κανένα κόμμα της συγκυβέρνησης”, ωστόσο είπε ότι το υπουργείο θα μελετήσει το θέμα τόσο από νομικής όσο και από πολιτικής άποψης και θα ενημερώσει σχετικώς την Βουλή, που θα κληθεί να αποφασίσει τελικά.

Επικαλέστηκε μάλιστα την ΚΕΔΕ, αλλά και τους αιρετούς περιφερειάρχες που έχουν υποβάλλει αίτημα στο υπουργείο Εσωτερικών για τη μετάθεση των εκλογών υποστηρίζοντας ότι απαιτείται περισσότερος χρόνος για την πλήρη εφαρμογή του Καλλικράτη, ότι η ημερομηνία των εκλογών συμπίπτει με την διαδικασία ολοκλήρωσης της απορρόφησης του ΕΣΠΑ, καθώς και ότι η παράλληλη διεξαγωγή τους με τις ευρωεκλογές, θα έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμισή τους.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη