Πολιτιστικά πλούσιος και ο φετινός Αύγουστος

Εικαστικές τέχνες και μουσική, αλλά και μία παιδική αφηγηματική παράσταση, συνθέτουν το πρόγραμμα εκδηλώσεων του αυγουστιάτικου Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη 2012 που μόλις ανακοινώθηκε. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται όπως κάθε χρόνο στα Φηρά, στο παλαιό αρχοντικό του 17ου αιώνα, από 1 έως 23 Αυγούστου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιάννη Παπακωνσταντίνου. Όλες οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 21:00 και έχουν ελεύθερη είσοδο.

Τετάρτη 1/8:  Εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης ζωγραφικής και γλυπτικής με τίτλο “Αναμνήσεις”, στην οποία συμμετέχουν οκτώ καταξιωμένοι εικαστικοί δημιουργοί. Με ζωγραφικά έργα τους συμμετέχουν η Χρύσα Βέργη, ο Τάσος Δήμος, ο Πέτρος Καραβέβας, ο Ανδρέας Κοντέλλης, η Έλενα Παπαδημητρίου και ο Χρήστος Παλλαντζάς, ενώ με γλυπτά έργα τους συμμετέχουν η Αγγέλικα Κοροβέση και ο Άγγελος Παναγιωτίδης.
Ε
πιμέλεια έκθεσης: Γιάννης Παπακωνσταντίνου, Καλλιτεχνικός Διευθυντής Μεγάρου Γκύζη
Εγκαίνια έκθεσης: 1η Αυγούστου 2012, ώρα 21:00.
Διάρκεια έκθεσης:
1 – 23 Αυγούστου 2012

Σάββατο 4/8: Η μουσική διαδρομή του φεστιβάλ ξεκινά με το ξεχωριστό σύνολο AXA: One Piano, Six Hands. Έξι χέρια σ’ ένα πιάνο, τρεις πιανίστριες, η Γερμανίδα Anne Salié, η Ελληνίδα Ξένια Κουρκουμέλη και η Ουκρανή Alina Pronina, συνδυάζουν την κλασική και τη σύγχρονη μουσική προσφέροντας στο κοινό μια πρωτότυπη εμπειρία για τα μάτια και τα αφτιά.

Τρίτη 7/8: Μια απρόβλεπτη μουσική έκπληξη από την μοναδική Έλλη Πασπαλά και τον δεξιοτέχνη πιανίστα Τάκη Φαραζή, ένα πρόγραμμα πιάνο-φωνή με τίτλο “Rainbows, Moons and Bicycles” από δύο αγαπημένους καλλιτέχνες που θα μας ταξιδέψουν στο χθες και το σήμερα του αγγλόφωνου ερωτικού (και όχι μόνο) τραγουδιού, αναβιώνοντας τη γοητεία μιας άλλης εποχής ταγμένης στο όνειρο του σήμερα!

Παρασκευή 10/8: Μια παιδική αφηγηματική παράσταση με την παραμυθού Σάσα Βούλγαρη, πολύ γνωστή για την ενασχόλησή της εδώ και 20 χρόνια με την παραδοσιακή τέχνη της αφήγησης, ιδιαίτερα σε μουσειακούς χώρους. Η πολύχρονη εμπειρία της ψυχοπαιδαγωγού Σάσας την οδηγεί σε μια διαφορετική και πιο αυτοσχεδιαστική προσέγγιση του υλικού της, με πειραματισμούς που παραπέμπουν σε μια πιο σύγχρονη μορφή performance.

Δευτέρα 13/8: Ο Νότης Μαυρουδής, γιορτάζοντας πέντε δεκαετίες στο χώρο της μουσικής, μας χαρίζει ένα μοναδικό ταξίδι “Στου χρόνου τις καταπακτές”! Θα απολαύσουμε διαχρονικά τραγούδια του Νότη Μαυρουδή με οδηγό τις κιθάρες, με χρώματα, ψιθύρους και σκιρτήματα. Συνοδοιπόροι του είναι η Μόρφω Τσαϊρέλη και ο Χρήστος Κωνσταντόπουλος στο τραγούδι, ο Γιώργος Τοσικιάν στην κιθάρα και ο Μάνος Αβαράκης στις φυσαρμόνικες-πνευστά.  

Παρασκευή 17/8: Ένα ξεχωριστό ρεσιτάλ κλασικής μουσικής για βιολί και πιάνο από το DUO EDAN, τις δύο έξοχες δεξιοτέχνες σολίστ από τη Βιέννη, την ουγγρικής καταγωγής σπουδαία βιολονίστρια Édua Zádory και την ουκρανικής καταγωγής πιανίστρια Anastasiia Dombrovska. Η Édua και η Anastasiia δημιούργησαν ένα ντουέτο με πάθος, προσωπικότητα και μια εκπληκτική ομοιογένεια σε τέλεια καλλιτεχνική αρμονία.

Δευτέρα 20/8: Το ταξίδι συνεχίζεται με το Takis Barberis Group σε μια ξεχωριστή συνύπαρξη Ανατολής και Δύσης, όπου η jazz συναντά μαγικά τη funk, το rock αλλά και την ινδική, βαλκανική και ελληνική μουσική. Ο Τάκης Μπαρμπέρης στην κιθάρα, ένας από τους πιο σημαντικούς Έλληνες τζαζίστες, ερμηνεύει παλαιότερες αλλά και νέες ακυκλοφόρητες συνθέσεις του με τον Μάνο Σαριδάκη στο πιάνο, τον Γιώργο Γεωργιάδη στο μπάσο και τον Μιχάλη Καπηλίδη στα τύμπανα.

Πέμπτη 23/8: Το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ ολοκληρώνεται με το “Point Two”, μια συνάντηση δύο Ελλήνων μουσικών “του κόσμου”, του κορυφαίου διεθνώς βιμπραφωνίστα και συνθέτη Χρήστου Ραφαηλίδη και του σημαντικού νεώτερου κοντραμπασίστα και συνθέτη Πέτρου Κλαμπάνη, με καλεσμένο τους τον κορυφαίο δεξιοτέχνη των κρουστών Bodek Janke. Μια ισορροπημένη δυναμική ακρόαση μεταξύ λυρισμού, πάθους, γνώσης και δεξιοτεχνίας είναι αυτό που υπόσχονται οι τρεις εξαιρετικοί μουσικοί της τζαζ από τη Νέα Υόρκη.

Περισσότερες πληροφορίες στο website του Μεγάρου Γκύζη.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”21″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη