Σαντορίνη: Πολύ καλή αρχή για το πιλοτικό πρόγραμμα μείωσης χρήσης πλαστικής σακούλας

plastiki_sakkoula_12may16
Φωτογραφία: Κωνσταντίνα Σιδηροπούλου

Με πολύ καλούς οιωνούς ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα για τη μείωση της χρήσης της πλαστικής σακούλας στη Σαντορίνη. Την Πέμπτη 12 Μαΐου 2016, το απόγευμα, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Κλειστού Γυμναστηρίου του νησιού, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας που σηματοδότησε την επίσημη έναρξη του προγράμματος. Το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα σχεδιάστηκε και υλοποιείται από τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) σε συνεργασία με τον Δήμο Θήρας.

Η συνάντηση είχε ευρεία συμμετοχή κοινού και εκπροσώπων από τα μεγάλα super markets της Σαντορίνης. Από πλευράς Δημοτικής Αρχής παρόντες ήταν ο δήμαρχος κ. Νίκος Ζώρζος και η δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος της Γεωθήρα ΜΑΕ κα Κατερίνα Καραμολέγκου. Τον ΕΟΑΝ εκπροσώπησαν ο πρόεδρός του κ. Δημήτρης Πολιτόπουλος, το μέλος του Διοκητικού Συμβουλίου κα Χριστίνα Ευθυμιάτου και στελέχη του οργανισμού.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο κ Λουκάς Μπελλώνιας, ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου Θήρας.

plastiki_sakoula_12may16_2554
Από αριστερά: Θεοδώρα (Λόλα) Μπάμπα, στέλεχος του Δήμου Θήρας, Κατερίνα Καραμολέγκου, δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος ΓΕΩΘΗΡΑ ΜΑΕ, Νίκος Ζώρζος, Δήμαρχος Θήρας, Δημήτρης Πολιτόπουλος, πρόεδρος ΕΟΑΝ, Χριστίνα Ευθυμιάτου, μέλος ΔΣ ΕΟΑΝ. Φωτογραφία: Κώστας Κωνσταντινίδης.

Κοινή συνισταμένη όλων των απόψεων που διατυπώθηκαν ήταν ότι η μείωση της χρήσης πλαστικής σακούλας στη Σαντορίνη είναι επιβεβλημένη και ότι υπό προϋποθέσεις υπάρχουν οι συνθήκες ώστε το φιλόδοξο αυτό πρόγραμμα να υλοποιηθεί.

Στη συνάντηση μοιράστηκαν και οι πρώτες πάνινες σακούλες που προορίζονται για τις αγορές των κατοίκων του νησιού, ώστε να μην χρησιμοποιούν πλαστικές σακούλες.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη