Πολύωρη και σε κλίμα έντασης η κατάθεση του Δημάρχου για το Sea Diamond

Πολύωρη ήταν η κατάθεση σήμερα, Δευτέρα 29 Απριλίου, του Δημάρχου Θήρας κ. Αναστάσιου-Νικολάου Ζώρζου, στο τριμελές πλημμελειοδικείο Πειραιά όπου εκδικάζεται η ποινική δίκη για το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου “Sea Diamond”, που συνέβη πριν 6 χρόνια στη Σαντορίνη.

Ο κ. Ζώρζος κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας και ήρθε επανειλημμένα σε αντιπαράθεση με τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων καθώς σε αρκετές περιπτώσεις δημιουργήθηκε κλίμα έντασης. Η κατάθεσή του εστιάσθηκε στο θέμα της διαρκούς ρύπανσης που προκαλεί το ναυάγιο και στις ενδεχόμενες μελλοντικές επιπτώσεις από την παραμονή του στη θάλασσα. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης στην πλέυση του πλοίου πολύ κοντά στην ακτή κατά την άφιξή του στον όρμο Φηρών καθώς και στα θέματα των μετρήσεων που έχουν πραγματοποιηθεί για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του ναυαγίου.

Όπως είναι γνωστό, η δίκη άρχισε την Τρίτη 26 Μαρτίου 2013 και για την υπόθεση κατηγορούνται μέλη του πληρώματος, στελέχη της πλοιοκτήτριας εταιρείας και ένας επιθεωρητής του νηογνώμονα – συνολικά 13 άτομα.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη