Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Να αυξηθεί η φορολογία καπνού για να περιοριστεί το κάπνισμα

no_tobacco_dayΚάθε χρόνο στις 31 Μαΐου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, με απόφαση που πήρε το 1987 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), προκειμένου να προσελκύσει παγκοσμίως την προσοχή πάνω στην επιδημία του καπνίσματος και τις θανατηφόρες συνέπειές της.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΠΟΥ σχεδόν 6 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν ετησίως από ασθένειες που σχετίζονται με το κάπνισμα. Περισσότερο από 5 εκατομμύρια περιπτώσεις αφορούν άμεσους καπνιστές, ενώ περισσότερες από 600.000 περιπτώσεις αφορούν παθητικούς καπνιστές που εκτίθενται στον καπνό των άλλων.

Το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας επικεντρώνεται στην αύξηση της φορολογίας καπνού ως ενός αποτελεσματικού μέσου περιορισμού του καπνίσματος. Δείτε περισσότερα ΕΔΩ.

Στην Ελλάδα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία ΑΚΟΣ «Καρκίνος: Θεραπεία Σώματος και Ψυχής» διενεργεί έρευνα μέσω ερωτηματολογίου μέσα από την οποία επιχειρεί να καταγράψει τους λόγους που οδηγούν στην απόκτηση της βλαβερής συνήθειας αλλά και τα πιθανά κίνητρα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη διακοπή του καπνίσματος. Για περισσότερες πληροφορίες κλικ ΕΔΩ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη