Λιμενικό Ταμείο: Πράσινο φως για υδατοδρόμιο στη Σαντορίνη

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου Θήρας, σε πρόσφατη συνεδρίασή του αποφάσισε ομόφωνα  να συνεργαστεί με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και να υπογράψει μαζί της Προγραμματική Σύμβαση για την “Μελέτη Χωροθέτησης του Υδατοδρομίου”.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε σε συνέχεια του από 30/9/2014 σχετικού εγγράφου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (ΠΝΑ) με το οποίο εκφραζόταν η πολιτική βούληση της ΠΝΑ να συνδράμει στη δρομολόγηση υδροπλάνων στα νησιά της Περιφέρειας.

Η ΠΝΑ αναλαμβάνει, για λογαριασμό όλων των Λιμενικών Ταμείων του Νοτίου Αιγαίου, τη διαδικασία αδειοδότησης, αλλά και κατασκευής των υδατοδρομίων, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα και το συνολικό κόστος του έργου και ήδη έχει προχωρήσει στη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων με αρκετά από αυτά.

Το Λιμενικό Ταμείο Θήρας αποφάσισε να συνταχθεί μελέτη χωροθέτησης η οποία θα εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θήρας. Τη διαχείριση του Υδατοδρομίου θα την αποφασίσει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη