Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ο Γιάννης Βρούτσης

Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής οικονομικών υποθέσεων της Βουλής αναδείχθηκε ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης, κατόπιν ψηφοφορίας που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των βουλευτών-μελών της.

Η Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων είναι η μία από τις έξι Διαρκείς Επιτροπές* που συγκροτούνται στην αρχή κάθε τακτικής συνόδου της Βουλής, με απόφαση του Προέδρου της Βουλής, προκειμένου να επεξεργάζονται και να εξετάζουν σχέδια νόμων ή προτάσεις νόμων. Η συγκεκριμένη είναι αρμόδια επί θεμάτων του Υπουργείου Οικονομικών. Επίσης, εξετάζει τον Προϋπολογισμό του Κράτους, ενώ σε αυτή παραπέμπεται και η συζήτηση για το προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού.

“Η ανάδειξή μου σε Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής αποτελεί ύψιστη τιμή τόσο για μένα, όσο και για τις Κυκλάδες. Ευχαριστώ θερμά τον Πρωθυπουργό μας Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, αλλά και τους συναδέλφους μου βουλευτές της Επιτροπής, που με την ψήφο τους συνηγόρησαν και αποδέχθηκαν την εκλογή μου. Θα εργαστώ εντατικά, προκειμένου να αντεπεξέλθω στα νέα μου καθήκοντα, αλλά και να φανώ αντάξιος των προσδοκιών τους. Ευχαριστώ, επίσης, θερμά τους συμπατριώτες μου Κυκλαδίτες που με τίμησαν -για μια φορά ακόμη- με την ψήφο τους, αναδεικνύοντάς με πρώτο σε ψήφους Βουλευτή Κυκλάδων. Μια διάκριση ευθύνης, που με γεμίζει δύναμη για να συνεχίσω με τον ίδιο ζήλο να προασπίζομαι -και από αυτή τη θέση- τα συμφέροντα των νησιών μας”, δήλωσε ο κος Βρούτσης μετά την εκλογή του.

* Οι άλλες πέντε Διαρκείς Επιτροπές της Βουλής είναι οι: α) Επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων, β) Επιτροπή εθνικής άμυνας και εξωτερικών υποθέσεων, γ) Επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων, δ) Επιτροπή δημόσιας διοίκησης, δημόσιας τάξης και δικαιοσύνης και ε) Επιτροπή παραγωγής και εμπορίου

Διαφήμιση

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη