Νέο πρόγραμμα σεμιναρίων από απόσταση εκπαίδευσης στο χώρο της διοίκησης τουρισμού θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2012 από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) όπως ανακοινώθηκε σε σημερινή Συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα.
Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει σειρά αυτόνομων σεμιναρίων (περίπου τριάντα (30) τον αριθμό), όπου το Πανεπιστήμιο Αιγαίου διαθέτει συγκριτικό και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε πανελλήνια κλίμακα.
Φορέας υλοποίησης του προγράμματος είναι το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) “Σχεδιασμός, Διοίκηση και Πολιτική του Τουρισμού” σε συνεργασία με το Εργαστήριο Τουριστικών Ερευνών και Μελετών (ΕΤΕΜ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Στον χαιρετισμό του ο Δρ. Πάρις Τσάρτας, Καθηγητής και Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου ανέφερε ότι η διοργάνωση των συγκεκριμένων σεμιναρίων κεφαλαιοποιεί την αναγνωρισιμότητα του Πανεπιστήμιου πέραν του στενού ακαδημαϊκού χώρου, επιτρέποντας την καλύτερη διασύνδεση του με την αγορά ενός από τους πλέον δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Αντίστοιχα, ο Δρ Δημήτρης Λαγός, Αν. Καθηγητής και Διευθυντής του ΔΠΜΣ “Σχεδιασμός, Διοίκηση και Πολιτική του Τουρισμού” σημείωσε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα σεμιναρίων έχει βασιστεί σε σημαντικό βαθμό ως προς τη φιλοσοφία του στην υπερ-δεκαετή επιτυχή εμπειρία των σχετικών μεταπτυχιακών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Ο κ. Γιώργος Δρακόπουλος, Γενικός Διευθυντής του ΣΕΤΕ, ανέφερε ότι ο ΣΕΤΕ πιστεύει ότι στις σύγχρονες οικονομίες, η καινοτομία και η γνώση τείνουν σιγά – σιγά να αντικαταστήσουν σε σπουδαιότητα τις παραδοσιακές εισροές κεφαλαίου και εργασίας. Η έρευνα, η καινοτομία και η παραγωγή γνώσης είναι προφανώς το κατ’ εξοχήν αντικείμενο των ΑΕΙ. Στο πλαίσιο αυτό και σε συνέχεια της πολύχρονης συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ο ΣΕΤΕ όχι μόνο θέτει τα σεμινάρια αυτά υπό την αιγίδα του, αλλά και στη προσπάθειας σύνδεσης της εκπαίδευσης με τη παραγωγή προσφέρει και “τουριστική πολιτική στη πράξη”: πρόκειται για μια ακόμη ενότητα στο πρόγραμμα με σκοπό να ενημερώνει τους φοιτητές για τα τρέχοντα θέματα της τουριστικής πολιτικής, ώστε σε συνδυασμό με τη θεωρητική κατάρτιση να διαμορφώνουν ολοκληρωμένη εικόνα για το τι συμβαίνει στον Ελληνικό Τουρισμό.
Η βασική παρουσίαση του προγράμματος έγινε από τον Δρ Ανδρέα Παπαθεοδώρου, Αν. Καθηγητή, Διευθυντή του ΕΤΕΜ και Επιστημονικό Υπεύθυνο του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος. Μεταξύ άλλων, ο Δρ Παπαθεοδώρου σημείωσε ότι βασική καινοτομία του προγράμματος αποτελεί ο συνδυασμός τριών μεθόδων διδασκαλίας, δηλαδή της σύγχρονης και ασύγχρονης από απόσταση εκπαίδευσης καθώς και της δια ζώσης εκπαίδευσης μέσα από συναντήσεις. Ανέφερε ότι το κάθε σεμινάριο είναι διάρκειας δεκατριών (13) εβδομάδων (δηλαδή τριών μηνών). Εντός του τριμήνου υλοποίησης πραγματοποιούνται πενήντα (50) ώρες επικοινωνίας μεταξύ διδασκόντων και διδασκομένων. Τα σεμινάρια απευθύνονται σε αποφοίτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ενώ κατ’ εξαίρεση γίνονται δεκτοί και απόφοιτοι δευτεροβάθμιας και μετα-δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι οποίοι έχουν παρακολουθήσει σχετικά σεμινάρια στο παρελθόν ή/και διαθέτουν τουλάχιστον πενταετή επαγγελματική εμπειρία και έκθεση στο αντικείμενο του τουρισμού. Όλοι οι υποψήφιοι εκπαιδευόμενοι ανεξαρτήτως εκπαιδευτικής βαθμίδας πρέπει να διαθέτουν πιστοποιημένη γνώση της αγγλικής γλώσσας επιπέδου Β2 και γνώσεις χρήσης βασικών εφαρμογών πληροφορικής (επεξεργασία κειμένου, Internet κλπ.).
Για οποιαδήποτε πληροφορία αναφορικά με τα σεμινάρια, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποταθούν στο σχετικό ιστοτόπο (http://etem.aegean.gr/dlseminars) καθώς και στη Γραμματεία του προγράμματος (κυρία Μάρη Σταθάκου – τηλ. 22710 35322).
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”19″]