20.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Προχωρούν οι διαδικασίες για την ανακατασκευή του λιμανιού του Αθηνιού

Share

Λιμένας Αθηνιού – Φωτογραφία: σελίδα Facebook Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας

Στις 28 Δεκεμβρίου συνεδρίασε η ομάδα παρακολούθησης του έργου για την ανακατασκευή του λιμανιού του Αθηνιού, υπό τον πρόεδρο της κο Χρήστο Λαμπρίδη, γενικό γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Δήμαρχος Θήρας Νίκος Ζώρζος, ο αν. Υπεύθυνος Ασφαλείας Λιμενικών Εγκαταστάσεων του Λιμενικού Ταμείου Θήρας κ. Τάσος Κονιδάρης, καθώς και στελέχη της Γενικής Γραμματείας Λιμένων. Επίσης συμμετείχαν και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, στο οποίο και υπάγονται μέρος των αδειοδοτήσεων που απαιτούνται για την ανακατασκευή ενός λιμένα.

Στην σύσκεψη αποφασίστηκε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ενεργειών σχετικά με την κατάθεση του τεχνικού φακέλου του έργου στα συναρμόδια υπουργεία, ο οποίος αναμένεται να είναι ολοκληρωμένος εντός του Ιανουαρίου 2017, καθώς και τρόποι επίσπευσης των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων.

Παράλληλα εξετάστηκαν όλες οι πιθανές πηγές χρηματοδότησης του έργου, μεταξύ των οποίων θα είναι: συμμετοχή του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας με ιδίους πόρους και ποσό 1.000.000 ευρώ, συμμετοχή του Υπουργείου Υποδομών, καθώς και πόροι από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Το συνολικό κόστος του έργου αναμένεται να ανέλθει σε περίπου 5.000.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Με την ολοκλήρωση του έργου θα έχουν προστεθεί πάνω από δύο επιπλέον στρέμματα στη χερσαία ζώνη του λιμένα Αθηνιού και με βάθος ικανό να εξυπηρετήσει όλων των ειδών τα σκάφη ακτοπλοΐας και ίσως και μικρά κρουαζιερόπλοια.

Η επόμενη συνάντηση της ομάδας εργασίας, λόγω και της κρισιμότητας του θέματος, αναμένεται να γίνει στις αρχές του νέου έτους με θέμα την πορεία και ολοκλήρωση της σχετικής μελέτης.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη