Προκηρύχθηκε η δημοπράτηση της αντιστήριξης των πρανών σε Φηρά και Αθηνιό

Η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ ανακοίνωσε τη δημοπράτηση των έργων:

“Αντιστήριξη πρανών – Περιοχή Λιµένα Αθηνιού”
“Αντιστήριξη πρανών – Περιοχή Tελεφερίκ και Παλαιού Λιµένα Φηρών”

Συγκεκριμένα:

1. Για το έργο “Αντιστήριξη πρανών Καλντέρας Θήρας – Περιοχή Λιµένα Αθηνιού” ο προϋπολογισµός δημοπράτησης είναι 2.668.000,00 € μετά του αναλογούντα ΦΠΑ και περιλαµβάνει την κατασκευή µέτρων αναχαίτισης καταπτώσεων βράχων και αντιστήριξης πρανών στην περιοχή του λιµένα Αθηνιού  και συνολικά στο αµφιθεατρικό πρανές του λιµένος Αθηνιού. Τα προς κατασκευή µέτρα προστασίας περιλαµβάνουν εγκατάσταση φρακτών ανάσχεσης καταπτώσεων, τοποθέτηση µεταλλικού πλέγµατος, ελεύθερου ή ειδικά αγκυρούµενου, και ήλωση (στερέωση) µεµονωµένων επισφαλών βραχωδών τεµαχών. Ο διαγωνισµός θα διεξαχθεί στις 22/01/2013 ηµέρα Τρίτη και ώρα 10:00 στα Κεντρικά Γραφεία της Εταιρίας.

2. Για το έργο “Αντιστήριξη πρανών Καλντέρας Θήρας – Περιοχή Tελεφερίκ και Παλαιού Λιµένα Φηρών” ο προϋπολογισµός δηµοπράτησης είναι 1.699.400,00 € µ μετά του αναλογούντα ΦΠΑ και περιλαµβάνει την κατασκευή µέτρων αναχαίτισης καταπτώσεων βράχων και αντιστήριξης πρανών. Στο έργο περιλαµβάνονται χωµατουργικές εργασίες όπως εκσκαφές, καθαρισµοί πρανών και άρση καταπτώσεων, η κατασκευή µικρών τεχνικών έργων και έργων διαχείρισης επιφανειακών υδάτων, η κατασκευή φρακτών ανάσχεσης καταπτώσεων και αγκυρώσεων σε πρανή, καθώς και επενδύσεις πρανών µε ελεύθερα ή αγκυρωµένα πλέγµατα.  Ο διαγωνισµός θα διεξαχθεί στις 29/01/2013 ηµέρα Τρίτη και ώρα 10:00 στα Κεντρικά Γραφεία της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ.

3. Οι ενδιαφερόµενοι µπορούν να παραλάβουν τα τεύχη του διαγωνισµών (∆ιακήρυξη, Συγγραφή Υποχρεώσεων κλπ.) από την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ στο 6ο χλµ. Θεσσαλονίκης Θέρµης, µέχρι τις 16.01.2013 για το έργο των Φηρών και μέχρι 23/01/2013 για το έργο του Αθηνιού. Οι ενδιαφερόµενοι έχουν επίσης τη δυνατότητα να διαβάσουν το περιεχόµενο των τευχών δηµοπράτησης που βρίσκονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.egnatia.eu. (στην περιοχή ΝΕΑ/Προκηρύξεις)

Με σχετικό Δελτίο Τύπου του ο Δήμος Θήρας τονίζει ότι, όπως ο Δήμαρχος Θήρας κ. Αναστάσιος – Νικόλαος Ζώρζος είχε προαναγγείλει, το σημαντικό πρόβλημα της αντιστήριξης των πρανών βρίσκει λύση και η συνεχής προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες που ανέκυπταν και η ανάθεση των μελετών καθόρισαν την σημερινή εξέλιξη. Με την ολοκλήρωση των έργων θα έχει λυθεί ένα εκ των πλέον σημαντικών προβλημάτων του νησιού μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη