Περιφέρεια: Προκήρυξη θέσης Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου καλεί κάθε ενδιαφερόµενο να υποβάλει δήλωση υποψηφιότητας, για την θέση του Περιφερειακού Συµπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης, προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συµβουλίου Νοτίου Αιγαίου, Γενική ∆/νση Εσωτερικής Λειτουργίας – Δ/νση ∆ιοίκησης – Τµήµα Συλλογικών Οργάνων (Πλ. Τσιροπινά – Ερµούπολη, Σύρος Τ.Κ. 84 100) µέχρι και την ηµεροµηνία και ώρα της έναρξης της διαδικασίας επιλογής από το Περιφερειακό Συµβούλιο, ήτοι ∆ευτέρα 2 Μαρτίου 2015 και ώρα 9:30 π.µ. στην συνεδριακή αίθουσα του Ξενοδοχείου «ΕΡΜΗΣ» (Πλατεία Κανάρη – Ερµούπολη, Σύρος).

Η υποψηφιότητα για την θέση του Περιφερειακού Συµπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης θα εισαχθεί ως θέµα ηµερήσιας διάταξης στην τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συµβουλίου που θα πραγµατοποιηθεί την Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015 και ώρα 9:30 π.µ. στη συνεδριακή αίθουσα του Ξενοδοχείου «ΕΡΜΗΣ» (Πλατεία Κανάρη – Ερµούπολη, Σύρος).

Ο ενδιαφερόµενος στη δήλωση που θα καταθέσει στο Προεδρείο πρέπει:
1. Να δηλώνει το ενδιαφέρον του για την ανάληψη της θέσης
2. Να προσκοµίσει βιογραφικό σηµείωµα
3. Να προσκοµίσει δήλωση του Ν. 1599/1986 στην οποία να δηλώνει ότι:
α. Έλαβε γνώση του άρθρου 179 «Περιφερειακός Συµπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης» του Ν.3852/2010, όπως τροποποιήθηκε µε το άρθρο 4 του Ν.4257/2014, και της Εγκυκλίου 59 µε αριθ. πρωτ.74896/30-12-2010 µε θέµα «Θεσµικές αλλαγές του Προγράµµατος Καλλικράτης» του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής ∆ιακυβέρνησης, σε ό,τι αφορά τα καθήκοντα, τις υποχρεώσεις, τις δεσµεύσεις και τις αποδοχές του Περιφερειακού
Συµπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης.
β. Τα αναφερόµενα στοιχεία στο βιογραφικό σηµείωµα στοιχεία είναι αληθή και τυχόν αντίγραφα των τίτλων σπουδών θα προσκοµισθούν µόλις ζητηθούν.
γ. ∆εν είναι Βουλευτής, αιρετός ∆ήµου ή Περιφέρειας

Οι αρµοδιότητές του Περιφερειακού Συµπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης περιγράφονται ως ακολούθως:
– Υποδοχή των καταγγελιών άµεσα θιγόµενων πολιτών και επιχειρήσεων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών, των νοµικών προσώπων και επιχειρήσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
– Διαµεσολάβηση για την επίλυση των σχετικών προβληµάτων που προκύπτουν από τις ανωτέρω καταγγελίες.
– Υποχρέωση έγκαιρης απάντησης (έγγραφης ή ηλεκτρονικής) εντός 30 ηµερών στους διοικουµένους.
– Σύνταξη ετήσιας έκθεσης απολογισµού πεπραγµένων της περιφερειακής αρχής και παρουσίασης από τον ίδιο και συζήτησης στην ειδική δηµόσια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συµβουλίου (άρθρο 185 του Ν.3852/2010).
– Διατύπωση προτάσεων βελτίωσης της περιφερειακής διοίκησης και των σχέσεών της µε το κοινό τόσο στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσης του, όσο και σηµαντικών προβληµάτων κακοδιοίκησης που εντοπίζονται από τον ίδιο.

Διαδικασία επιλογής
Με απόφαση του Περιφερειακού Συµβουλίου η οποία λαµβάνεται µε µυστική ψηφοφορία και µε πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) του συνόλου των µελών, ως Περιφερειακός Συµπαραστάτης επιλέγεται πολίτης αποτελεί προσωπικότητα εγνωσµένου κύρους. Αν δεν επιτευχθεί η επιλογή, η ψηφοφορία επαναλαµβάνεται κατά την ίδια ή µεταγενέστερη συνεδρίαση µε την ίδια πλειοψηφία.

Δεν µπορεί να επιλεγεί ως Περιφερειακός Συµπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης αιρετός δήµου ή περιφέρειας ή βουλευτής.

Μη υπάρχουσας αντίθετης ρύθµισης, για τη θέση µπορεί να επιλεγεί πρόσωπο που είναι δηµότης άλλου δήµου ή άλλης περιφέρειας.

Η θητεία του Περιφερειακού Συµπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης ακολουθεί την θητεία των περιφερειακών αρχών.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη