Προς αναμόρφωση οι παιδικές χαρές της Σαντορίνης

Πηγή φωτογραφίας: Facebook Page Μαμά στη Σαντορίνη – Mom in Santorini

Στην έγκριση σκοπιμότητας και έγκριση διενέργειας ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια και τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού, οργάνων δαπέδων ασφαλείας κ.α. ενδεικτικού προϋπολογισμού 248.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α) προχώρησε κατά την πρόσφατη (18/4) συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας.

Οι παιδικές χαρές του νησιού είναι επισήμως κλειστές τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς δεν πληρούσαν τις απαιτούμενες από τον νόμο προδιαγραφές για να πάρουν την ειδική πιστοποίηση για λειτουργία. Ανεπισήμως, οι περισσότερες παραμένουν προσβάσιμες σε παιδιά που παίζουν σε μη συντηρημένους και ασφαλείς χώρους, ξεσηκώνοντας αντιδράσεις και διαμαρτυρίες γονέων του νησιού.

[adning id="140783"]

Με το θέμα ασχολείται εντατικά τους τελευταίους μήνες η δημοτική σύμβουλος κα Ιωάννα Βαμβακούρη, η οποία πρόσφατα ορίστηκε και εντεταλμένη σύμβουλος, αναλαμβάνοντας μεταξύ άλλων θέματα που αφορούν στην οργάνωση και την ορθή λειτουργία των παιδικών χαρών.

Ο Δήμος Θήρας θα προβεί στο προσεχές διάστημα σε Ανοιχτό Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό για την προμήθεια και την τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού, οργάνων δαπέδων ασφαλείας κλπ για πέντε από τις 17 περίπου παιδικές χαρές που προτίθεται να αναμορφώσει, “με στόχο τη βελτίωση και αναβάθμιση των χώρων των παιδικών χαρών, ώστε να αποτελούν ασφαλείς χώρους αναψυχής των παιδιών σύμφωνα με τα ισχύοντα πρότυπα ασφαλείας” όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Τα είδη της προμήθειας θα αφορούν σε αστικό εξοπλισμό (παγκάκια, κάδους απορριμμάτων, φωτιστικά σώματα κλπ), όργανα παιδικών χαρών, δάπεδα ασφαλείας κ.ά.

[adning id="140783"]

Σε πρώτη φάση, μέσα στο 2017 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η αναδιαμόρφωση των πέντε μεγαλύτερων παιδικών χαρών (σε Οία, Φηρά, Μεσαριά, Καμάρι και Καρτεράδο), οι δύο από αυτές μάλιστα θα περιλαμβάνουν και εξοπλισμό για ΑΜΕΑ, ενώ μέσα στο 2018 θα προχωρήσουν οι διαδικασίες αναμόρφωσης και για τις υπόλοιπες παιδικές χαρές του νησιού.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη