Σε μία “ζεστή” εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, παρουσία δημοσιογράφων και πολλών εκλεκτών καλεσμένων, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 30/5 η επίσημη παρουσίαση του Santorini Experience, της κορυφαίας διοργάνωσης αθλητικού τουρισμού για επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές στην Ελλάδα, που φέτος δίνει για τρίτη συνεχή φορά ραντεβού στη Σαντορίνη, στις 6-8 Οκτωβρίου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε και η αποκλειστική προβολή της εντυπωσιακής εκπομπής με τις καλύτερες στιγμές του “Santorini Experience 2016”, πριν αυτή μεταδοθεί από το FOX Sports (στην Ελλάδα μέσω NOVA) στις 19 Ιουνίου.

Το “παρών” στην εκδήλωση έδωσαν πολλά πρόσωπα που σχετίζονται άμεσα με το επιτυχημένο αθλητικό τριήμερο της Σαντορίνης, το οποίο περιλαμβάνει κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης από το Ηφαίστειο μέχρι το Παλιό Λιμάνι των Φηρών (2,4 χλμ), καθώς και διαδρομές τρεξίματος 5, 10 και 15 χλμ με αφετηρία και τερματισμό την Οία. Ο δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος, ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΚΟΕ) κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο πρόεδρος του ΔΑΠΠΟΣ κ. Λευτέρης Τζούρος, οι τεχνικοί διευθυντές κολύμβησης Νίκος Γέμελος και τρεξίματος Νίκος Πολιάς, ο υπεύθυνος για το πρόγραμμα Kids’ Athletics της διοργάνωσης, Περικλής Ιακωβάκης, καθώς και η Εθνική Ελλάδος κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης ήταν μερικοί από τους πρωταγωνιστές της συνέντευξης τύπου.

Ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος (photo credit: Mike Tsolis)

Ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος, προχώρησε σε μία πολύ σημαντική ανακοίνωση και τόνισε, μεταξύ άλλων: “Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε και φέτος το 3ο κατά σειρά Santorini Experience! Η αθλητική διοργάνωση έχει γίνει πια θεσμός για τον τόπο μας και ολοένα και περισσότεροι επισκέπτες την αναζητούν και κανονίζουν τις διακοπές τους γύρω από αυτή. Τη φετινή χρονιά, η οποία είναι ιδιαίτερα φορτισμένη συγκινησιακά για εμάς, η διαδρομή των 5 χλμ. θα ονομαστεί «Αριστείδης Αλαφούζος» η οποία ξεκινάει από την αφαλάτωση της Οίας, που έχει δωρίσει στους κατοίκους του νησιού. Η κίνηση μας αυτή, ως ελάχιστος φόρος τιμής προς τον αείμνηστο Αριστείδη Αλαφούζο θα αποτελέσει και την αρχή για άλλες ενέργειες έκφρασης της ευγνωμοσύνης μας“.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ο οποίος ανέφερε: «”Η διοργάνωση εντάσσεται στο πλαίσιο του αθλητικού τουρισμού, τον οποίο έχει τόσο ανάγκη η χώρα μας και συνδυαζόμενη με τον τόπο διεξαγωγής, την πανέμορφη Σαντορίνη, δίνει το κίνητρο για ένα σημαντικό γεγονός που ξεπερνά τα όρια της Ελλάδας και καθίσταται πλέον ένα διεθνές αθλητικό και τουριστικό γεγονός. Η ΚΟΕ, εντάσσοντάς το υπό την αιγίδα της, με τη συμμετοχή της Εθνικής ομάδας και των κορυφαίων αθλητών της στο open water, στηρίζει έμπρακτα την διοργάνωση, συμβάλλοντας έτσι και από την πλευρά της στην ανάδειξη, προβολή και καθιέρωσή της στον διεθνή χώρο”.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος: “Πέρσι αθλητές από 28 χώρες, ανακάλυψαν το γιατί αυτό το νησί προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στον επισκέπτη του. Φέτος, όσοι συμμετέχουν, θα το βιώσουν στην πράξη. Το συγκεκριμένο γεγονός εναρμονίζεται με τους στόχους του ΕΟΤ να προβάλλει διεθνώς προορισμούς της χώρας, καθώς και εναλλακτικές μορφές του Ελληνικού τουριστικού προϊόντος, που εξασφαλίζουν την αειφόρο ανάπτυξη με ορίζοντα 12μηνου. Μάλιστα μέσα από την κάλυψη δικτύων ενημέρωσης, όπως του FOX Sports, ενός από τα μεγαλύτερα αθλητικά τηλεοπτικά δίκτυα στον κόσμο, έχουμε την ευκαιρία να διαδώσουμε το μήνυμά μας σε αμέτρητους δυνητικούς επισκέπτες μας, πολύ περισσότερους από τα 28 και πλέον εκατομμύρια που υποδεχθήκαμε το 2016 στη χώρα”.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Αθλητικού Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Οργανισμού Σαντορίνης (Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.) κ. Λευτέρης Τζούρος, με τη σειρά του, τόνισε: “Το Santorini Experience στις 6-8 Οκτωβρίου έρχεται γεμάτο ενέργεια και νέες ιδέες. Η καθιέρωσή του ως θεσμός είναι πλέον γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα αφού σε πολύ σύντομο σχετικά διάστημα κατάφερε να έχει την παγκόσμια αίγλη που ήταν και ο αρχικός στόχος μας. Η επιτυχημένη συνεργασία Δήμου Θήρας – ΔΑΠΠΟΣ – ACTIVE MEDIA, η αιγίδα της ΚΟΕ και του ΕΟΤ, καθώς και οι χορηγοί μας είναι τα στοιχεία που έδωσαν παγκόσμια δυναμική στο θεσμό. Σας περιμένουμε όλους να ζήσετε, συμμετέχοντας την πρόκληση του Santorini Experience…”.

Οι εγγραφές για την διοργάνωση έχουν ήδη ανοίξει και φαίνεται πως οι συμμετοχές από το εξωτερικό θα είναι ακόμα περισσότερες σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Ήδη το 80% των εγγραφών που προέρχεται από Ρωσία, Αυστρία, Ιταλία και Γερμανία. Όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή, μπορούν να κάνουν κλικ εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων και τα πακέτα των χορηγών φιλοξενίας θα ανακοινωθούν σε επόμενες εβδομάδες.

Σημαντικό μέρος της επιτυχίας της διοργάνωσης οφείλεται και στην Ryanair, καθώς ως επίσημος αερομεταφορέας, προσφέρει τη δυνατότητα σύνδεσης της Αθήνας με τη Σαντορίνη με απευθείας πτήσεις από 13 πόλεις του εξωτερικού. Παράλληλα για όσους επιλέξουν πτήση με ενδιάμεσο σταθμό την Αθήνα, η συνεργασία με το ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens προσφέρει διαμονή με ιδιαίτερα ελκυστικά πακέτα, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά σε αθλητική διοργάνωση που πραγματοποιείται εκτός Αθηνών.

Στο website του “Santorini Experience” φιλοξενείται επίσης ειδική ενότητα για τα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία, με σκοπό να έρθουν περισσότεροι αθλητές, στοχεύοντας στην άνθιση του τουρισμού με μεγαλύτερη προσέλευση από το εξωτερικό.

Η διοργάνωση καινοτομεί φροντίζοντας για άλλη μια φορά τους ερασιτέχνες αθλητές με την προσθήκη του σωσιβίου ασφαλείας, υψηλών προδιαγραφών και ποιότητας, το οποίο δίνει ένα ακόμα κίνητρο στον συμμετέχοντα να επιλέξει το Santorini Experience.

Όλα τα παραπάνω δε θα είχαν υλοποιηθεί εάν από την πρώτη ημέρα της ιδέας του “Santorini Experience” δεν είχαν σταθεί στο πλευρό του οι χορηγοί του. Η Βίκος είναι μία από αυτές τις εταιρείες, η οποία για 3η συνεχόμενη χρονιά θα δώσει τη δυνατότητα σε αθλητές και αθλήτριες οι οποίοι θα λάβουν μέρος και φέτος, να ξεδιψάσουν με το φυσικό μεταλλικό νερό “Βίκος”.

Επίσημος Αερομεταφορέας: Ryanair
Επίσημοι Χορηγοί: Blue Star Ferries, Alafouzos Sport, Athina Luxury Suites
Επίσημοι Υποστηρικτές: Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Βίκος», Avance Rent A Car, Aqua Vista Hotels, Wyndham Grand Athens, Ένωση Λεμβούχων Σαντορίνης
Χορηγοί Φιλοξενίας: Aqua Vista Hotels, Athina Luxury Suites, Vedema A Luxury Collection Resort Santorini, West East Suites, 270 Oia’s View, White Pearl Villas, Central Fira Hotel, Memories Hotel, Loizos Stylish Residencies, Esperas Santorini, Sienna Residencies, Hotel Rivari Santorini
Επίσημο Ταξιδιωτικό Γραφείο: Smile Acadimos

Print Friendly, PDF & Email