Προσάραξε το Flying Cat 4 σε αβαθή της Τήνου

Με τελικό προορισμό τη Σαντορίνη αναχώρησε, στις 07.30 της Κυριακής 26 Ιουλίου 2015, από τη Ραφήνα, το ταχύπλοο επιβατηγό Flying Cat 4 της εταιρείας Hellenic Seaways. Ενδιάμεσοι προορισμοί ήταν τα λιμάνια της Τήνου, Μυκόνου, Πάρου, Νάξου, Ίου και Σαντορίνης.

Το ταχύπλοο έπλεε προς Τήνο μέσα σε πυκνή ομίχλη όταν πλησιάζοντας στο λιμάνι της Τήνου παρεξέκλινε της πορείας του με αποτέλεσμα να προσαράξει σε αβαθή σε περιοχή πολύ κοντά στο λιμάνι.

flyingcat4_26jul15_tinos
Το Flying Cat 4 σημειώνεται με κίτρινο χρώμα. Πηγή χάρτη: Marine Traffic.com

Στο Flying Cat 4 επέβαιναν 239 επιβάτες και 14 άτομα μέλη πληρώματος. Με τη συνδρομή ιδιωτικών σκαφών οι επιβάτες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Τήνου και αναμένεται να μεταφερθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

flyingcat4_tinos_0139
Πηγή φωτογραφίας: www.tinostoday.gr

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής στο σημείο έχει καταπλεύσει ρυμουλκό σκάφος, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αποκόλλησης.

Ενημέρωση 26/7/2015 – 19:25

To Flying Cat 4 αποκολλήθηκε από τα αβαθή που είχε προσαράξει και βρίσκεται προσδεδεμένο στην εξωτερική πλευρά του προβλήτα του κυρίως λιμανιού της Τήνου

Ενημέρωση 27/7/2015 – 13:55

Αφού επιθεωρήθηκε από Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, το Flying Cat 4 απέπλευσε χθες προς Πέραμα όπου και κατέπλευσε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη