The Ilisian, προσεχώς ένας πολυδιάστατος χώρος για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αθήνας

Στο εμβληματικό κτήριο του πρώην Hilton

“The Ilisian” είναι το νέο όνομα του πρώην Hilton, που πλέον δεν θα είναι ένα ξενοδοχείο με υπηρεσίες φιλοξενίας αλλά ένα ένας νέος πολυδιάστατος προορισμός που δημιουργείται από την από Ionian Hotel Enterprises στη θέση του εμβληματικού κτηρίου, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, στην Αθήνα.

Το ιστορικό κτήριο που για πάνω από μισό αιώνα στέγαζε το ξενοδοχείο Hilton Athens, μετεξελίσσεται σε ένα οικοσύστημα πολλαπλών χρήσεων και εμπειριών όπου θα συνυπάρχουν ένα νέο ξενοδοχείο και κατοικίες των βραβευμένων brands Conrad και Waldorf Astoria της Hilton, χώροι γαστρονομίας, ψυχαγωγίας, ευεξίας, shopping καθώς και μια σύγχρονη λέσχη μελών, συνδέοντας τον κόσμο με την σύγχρονη Αθήνα.

Φωτορεαλιστική απεικόνιση της λέσχης μελών

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες (20/6) στον υπό εξέλιξη χώρο, παρουσία και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ και βασικός μέτοχος της Ionian Hotel Enterprises αποκάλυψε το νέο όνομα του προορισμού, που όπως είπε, είναι εμπνευσμένο από τον ιστορικό ποταμό Ιλισό καθώς και από τη γειτονιά των Ιλισίων, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη διαχρονικά άρρηκτη σχέση του νέου προορισμού με την Αθήνα, τα Ιλίσια, και τους κατοίκους της περιοχής.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Στην παρέμβαση του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επεσήμανε πως τέτοιες επενδύσεις ουσιαστικά κάνουν πράξη το όραμα της κυβέρνησης για έναν τουρισμό προσηλωμένο στην ποιότητα και τη βιωσιμότητα με σεβασμό στην οικιστική κλίμακα. “Το The Ilisian μετατρέπεται σε μία γέφυρα που ενώνει το παρόν με το παρελθόν, οδηγώντας συνολικά και την πρωτεύουσα σε ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον. Στο όραμα για μία Αθήνα φιλόξενη και επισκέψιμη 12 μήνες το χρόνο έρχεται να συνδράμει αυτή η πολύ σημαντική επένδυση. Η σύγχρονη λειτουργία του θα ξαναγίνει και αυτή με τον τρόπο της ένα μέρος της νέας εικόνας μιας χώρας που έχει ξανά νέους και μεγάλους ορίζοντες. Με τη φροντίδα της πολιτείας, αλλά και την οραματική ματιά μιας υγιούς επιχειρηματικότητας, που με τη σειρά της εμπιστεύεται αυτή τη χώρα η οποία αλλάζει”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

Πρόκειται για μια στρατηγική επένδυση που θα ξεπεράσει τα 340 εκατομμύρια (μαζί με την αρχική επένδυση για την εξαγορά του κτηρίου), η οποία, όπως τόνισε ο κος Κωνσταντακόπουλος, θα έχει και πολλαπλασιαστικά οφέλη για την Αθήνα συνολικά.”Το Hilton για 61 χρόνια υπήρξε εμβληματικό σημείο της πόλης. Με μεγάλο σεβασμό στη μοναδική ιστορία αυτού του εμβληματικού κτιρίου,  αισθανόμαστε την ευθύνη της αναγέννησής του, ώστε να συνεχίσει να αποτελεί έναν αγαπημένο προορισμό, δημιουργώντας αναμνήσεις για μια ζωή. Φιλοδοξία μας είναι να αποτελέσει ένα σημείο συνάντησης και έμπνευσης όπου οι διεθνείς επιρροές δένουν αρμονικά με τον τοπικό του χαρακτήρα“, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Φωτορεαλιστική απεικόνιση εξωτερικού χώρου

Αναφορικά με τα οφέλη που θα προκύψουν για την Αθήνα, από την λειτουργία του “The Ilisian”, ο καθηγητής του Πανεπιστήμιου Πειραιώς, Νίκος Γεωργακόπουλος, επεσήμανε ότι αυτά θα είναι πολλαπλασιαστικά, καθώς σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το εκπαιδευτικό ίδρυμα, η συνολική επίδραση του The Ilisian μέχρι και την πρώτη 5ετία λειτουργίας του θα ξεπεράσει το 1,25 δισ. ευρώ (η επίδραση των κατασκευαστικών εργασιών ανέρχεται σε 450 εκατ. ευρώ, η επίδραση της διαμονής των ενοίκων  στην πρωτεύουσα ανέρχεται σε 749 εκατ. ευρώ, ενώ η επίδραση στην εμπορική δραστηριότητα ανέρχεται σε 75 εκατ. ευρώ). Ιδιαίτερα σημαντική είναι και η επίδραση στην απασχόληση, καθώς έχουν δημιουργηθεί περισσότερες από 800 άμεσες θέσεις εργασίας κατά την κατασκευαστική περίοδο, ενώ κατά τη λειτουργία του, από τον επόμενο χρόνο, θα απασχοληθούν άμεσα έως και 800 εργαζόμενοι (τρεις φορές περισσότερες θέσεις από την προηγούμενη λειτουργία ως ξενοδοχείο).


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη