Πρόσφατες δραστηριότητες της Ένωσης Ξενοδόχων

emmit2014_p1Σύμφωνα με ενημέρωση από την Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης στη διεθνή Έκθεση Τουρισμού EMITT (30/1-2/2) στην Κωνσταντινούπολη συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης κ. Ανδρέας Πατηνιώτης.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στους χώρους του περιπτέρου, που από κοινού δημιούργησαν και μοιράστηκαν η Σαντορίνη και η Μύκονος, ο κ. Πατηνιώτης είχε σειρά επαφών με επιχειρηματίες του τουρισμού από την γειτονική χώρα αλλά και διεθνώς ενώ παραχώρησε σειρά συνεντεύξεων σε ΜΜΕ της Τουρκίας καθώς και άλλων χωρών, προβάλλοντας την Σαντορίνη και το υψηλό επίπεδο τουριστικών υπηρεσιών που μπορεί να προσφέρει στους επισκέπτες της.

emmit2014_p2

Νωρίτερα, και συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο του 2013 , την Τουρκία είχε επισκεφθεί ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης κ. Μανώλης Καραμολέγκος ανταποκρινόμενος σε προσκλήσεις επιχειρηματιών και tour operators που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, με τους οποίους συζητήθηκαν οι δυνατότητες και τα περιθώρια συνεργασίας που υπάρχουν στο θέμα του τουρισμού και συγκεκριμένα των εισερχόμενων επισκεπτών στην Σαντορίνη.

Κατά την διάρκεια αυτών των συναντήσεων προετοιμάστηκε και η συμμετοχή της Σαντορίνης σε συνεργασία με την Μύκονο στην διεθνή τουριστική έκθεση ΕΜΙΤΤ 2014 που πραγματοποιήθηκε πρίν από λίγες ημέρες.

Με την επιστροφή του στην Αθήνα ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης κ. Πατηνιώτης συμμετείχε και εκπροσώπησε την Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο για τον Τουρισμό (Hellenic American Chamber of Tourism) την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 20:00 στο πολεμικό Μουσείο.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης αντηλλάγησαν χρήσιμες απόψεις και πληροφορίες σε θέματα τουρισμού μεταξύ εκπροσώπων των δύο χωρών ενώ διοργανώθηκαν σειρά συναντήσεων μεταξύ ελλήνων και αμερικανών τουριστικών πρακτόρων και tour operators στις οποίες συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τους επιχειρηματίες των δύο πλευρών καθώς και τα περιθώρια της μεταξύ τους συνεργασίας.

Ως αποτέλεσμα της εκδήλωσης το διάστημα 10-12 Φεβρουαρίου επισκέφθηκαν την Σαντορίνη δύο Αμερικανοί τουριστικοί πράκτορες οι οποίοι φιλοξενήθηκαν και ξεναγήθηκαν στο νησί από την Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης.

Στο μεταξύ στην πρωτοποριακή εκδήλωση, Future Hotel on the web, στο πλαίσιο της HORECA, συμμετείχε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης Μανώλης Καραμολέγκος.

Στην ομιλία του ο κ. Μανώλης Καραμολέγκος, αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Σαντορίνης, που δέχθηκε τις νέες τεχνολογίες και αυτές το βοήθησαν να γίνει ο νούμερο ένα προορισμός. Μάλιστα, σε περσινή έρευνα της Trivago, τα Φηρά και το Ημεροβίγλι αναδείχθηκαν πρώτος και δεύτερος προορισμός στη Μεσόγειο.

Όσον αφορά στην εξοικείωση των ξενοδόχων της Σαντορίνης με τα νέα μέσα και το διαδίκτυο, ο κ. Καραμολέγκος ανέφερε ότι ενώ το 90% των ξενοδοχείων του νησιού χρησιμοποιούν την τεχνολογία, μόλις το 30% των ξενοδόχων έχουν γνώση. Το κενό αυτό καλύπτουν εξειδικευμένες εταιρείες, ενώ από την πλευρά της η Ένωση Ξενοδόχων διοργανώνει σεμινάρια και ενημερώσεις, προκειμένου να ανέβει το επίπεδο της γνώσης και να εκπαιδευτούν οι υπάλληλοι, που απασχολούνται στον τουρισμό. Πέρσι, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, με αφορμή το ‘Έτος Γαστρονομίας, εκπαιδεύτηκαν 400 υπάλληλοι.

Αναφερόμενος στις υποδομές της Σαντορίνης, ο κ. Καραμολέγκος τόνισε ότι όσον αφορά στο δίκτυο η κατάσταση του νησιού είναι απογοητευτική, δεν υπάρχει στήριξη, αλλά έχουν γίνει παρεμβάσεις και αναμένεται βελτίωση της κατάστασης, αφού χωρίς ίντερνετ οι ξενοδόχοι δεν μπορούν να προχωρήσουν.

Τέλος, σε ερώτηση σχετική με την αξιοπιστία των reviews για τα ξενοδοχεία, που εμφανίζονται σε δημοφιλή site, όπως το tripadvisor, παραδέχθηκε ότι δημοσιεύονται όντως κακόβουλα σχόλια για κάποιες επιχειρήσεις από ανταγωνιστές τους και η πρόταση που έχει γίνει είναι να αναρτώνται μόνο πιστοποιημένες απόψεις

Πηγή: Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη