Προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας για τον νέο δρόμο Αεροδρομίου-Οίας

Να ακυρωθεί η με αρ. 55/2011 απόφαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με την οποία κηρύχθηκε αναγκαστική η απαλλοτρίωση έκτασης συνολικού εμβαδού 83.286,2 τ.μ. για την υλοποίηση της οδού “Αεροδρόμιο-Φηρά-Βουρβούλο- Οία Ν. Θήρας”, ζητούν 12 κάτοχοι ιδιοκτησιών που θίγονται από την κατασκευή του έργου.

Στην πολυσέλιδη αίτηση ακυρώσεως που έχουν καταθέσει ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, ήδη από τον Ιούλιο του 2012, επικαλούνται μια σειρά τυπικούς και ουσιαστικούς λόγους, για τους οποίους θα πρέπει να ακυρωθεί η απόφαση της Περιφέρειας για αναγκαστική απαλλοτρίωση των ιδιοκτησιών από τις οποίες θα διέλθει ο αυτοκινητόδρομος.

Συνοπτικά τα νομικά ζητήματα που τίθενται με την αίτηση ακυρώσεως είναι τα ακόλουθα:

– Παράνομο της πράξης απαλλοτρίωσης λόγω της μη τήρησης του προβλεπόμενου ουσιώδους τύπου της διαδικασίας κατά την έκδοσή της.
– Παράβαση του άρθρου 17 του Συντάγματος περί προστασίας της ιδιοκτησίας – παράβαση της αρχής της πλήρους και επαρκούς αιτιολογίας και της αρχής της αναλογικότητας.
– Παράβαση της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας περί προστασίας του περιβάλλοντος.

Η επιχειρηματολογία που αναπτύσεται στην αίτηση ακυρώσεως περιέχει πολλά ικανά και ενδιαφέροντα στοιχεία και υπάρχει ισχυρό ενδεχόμενο το Συμβούλιο της Επικρατείας να την κάνει δεκτή.

Το πλήρες κείμενο* της προσφυγής μπορείτε να το διαβάσετε εδώ: prosfygi_aftokinitodromos_1

*Σημείωση σύνταξης: Από το παραπάνω κείμενο έχουν αφαιρεθεί τα ατομικά στοιχεία των προσώπων που κατέθεσαν την αίτηση ακυρώσεως.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”19″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη