Πρόσκρουση του Sea Jet 2 στη Σίφνο – Τέσσερις ελαφρά τραυματίες

Εκτός δρομολογίων μέχρι την Παρασκευή 8/9. Ανακατατάξεις στα δρομολόγια της Seajets

Τέσσερις επιβάτες του Sea Jet 2  τραυματίστηκαν ελαφρά, όταν το ταχύπλοο καταμαράν προσέκρουσε σήμερα (6/9) το πρωί με μικρή ταχύτητα στο λιμάνι της Σίφνου κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης.

Το Sea Jet 2 εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Σέριφο-Σίφνο-Μήλο-Φολέγανδρο-Σαντορίνη-Αμοργό-Κουφονήσια-Νάξο-Μύκονο-Νάξο-Σαντορίνη-Φολέγανδρο-Μήλο-Σίφνο-Σέριφο-Πειραιά, με 196 επιβάτες και 11 άτομα πλήρωμα. Προσέδεσε με ίδια μέσα στο λιμάνι, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια όλοι οι επιβάτες, οι οποίοι με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας οι επιβάτες πρόκειται να μεταφερθούν στον προορισμό τους.

Ο ένας από τους τέσσερις τραυματισμένους επιβάτες μεταφέρθηκε με το Speedrunner III στον Πειραιά, προκειμένου να διακομισθεί σε νοσοκομείο των Αθηνών για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο.

Το πλοίο έχει υποστεί υλικές ζημιές, καθώς προσέκρουσε με τον δεξιό πλωτήρα του στην προβλήτα με αποτέλεσμα να προκληθεί εσωκοίλωμα μετά ρήγματος (2,5μ. έως 3,00 μ.) στο πρωραίο τμήμα του πλοίου στην ίσαλο γραμμή. Δεν έχει διαπιστωθεί θαλάσσια ρύπανση. Ο απόπλους του Sea Jet II έχει απαγορευτεί μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

[adning id="140783"]


Σύμφωνα με ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας, το Sea Jet 2 θα παραμείνει εκτός δρομολογίων μέχρι και την Παρασκευή 8/9. Για την εξυπηρέτηση των επιβατών της γραμμής του, η εταιρεία προχώρησε σε αναδιοργάνωση του πλέγματος των δρομολογίων της για τις δύο επόμενες ημέρες αντικαθιστώντας το SeaJet 2 από το αδελφό του πλοίο SuperJet και το SuperJet στα δρομολόγια της γραμμής Πειραιάς-Σέριφος-Σίφνος-Μήλος-Φολέγανδρός-Σαντορίνη-Ίος θα αντικατασταθεί από το ταχύπλοο “Paros Jet”. Οι επιβάτες του “Paros Jet” στη γραμμή της Ραφήνας θα εξυπηρετηθούν από το ταχύπλοο “Tera Jet” και συμφώνα με την αναδιοργάνωση των δρομολογίων.

Οι επιβάτες μπορούν να επικοινωνούν με τη SeaJets στα τηλέφωνα 2104121001, 2104121901.

Τελευταία ενημέρωση: 6/9 – ώρα 20:30

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη