Πρόσωπο: Ηλίας Ρουσσάκης

Ο Ηλίας Ρουσσάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Αφού φοίτησε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με ειδικότητα στην Αμπελουργία-Οινολογία, συνέχισε για πέντε χρόνια τις σπουδές του στην Οινολογία σε πανεπιστήμια της Γαλλίας. Εργάστηκε ως αμπελουργός και οινολόγος σε οινοποιεία στο Bordeaux της Γαλλίας, στην Μαντινεία, στην Τήνο και στη Σαντορίνη, καθώς επίσης και ως ειδικός συνοδός σε οινοτουριστικές δραστηριότητες. Μάλιστα την τριετή και πλούσια σε εμπειρίες επαφή του με τον γαλλικό αμπελώνα και τους παραγωγούς του από το βορρά μέχρι το νότο την ξεχωρίζει στη μέχρι σήμερα πορεία του.

Σήμερα, δραστηριοποιείται στην καλλιέργεια αμπελιών και φάβας στη Σαντορίνη, στη συμβουλευτική καλλιεργειών αμπέλου στις Κυκλάδες και στον οινικό-γαστρονομικό τουρισμό και τουρισμό υπαίθρου σε Σαντορίνη -μέσω του γραφείου του Wine in Santorini που λειτουργεί στην Οία-, Κρήτη, Πελοπόννησο, Μακεδονία και Ισραήλ. Για το μέλλον φιλοδοξεί στην ανάδειξη της μεγάλης δυναμικής που έχει η ελληνική επικράτεια ως προς τα οικοσυστήματα και τα προϊόντα της, αλλά και ως προς τους ανθρώπους και τις προσφερόμενες υπηρεσίες.

Στον ελεύθερο χρόνο του ο Ηλίας ασχολείται με τον αθλητισμό, παίζοντας μπάσκετ ή κολυμπώντας, διαβάζει λογοτεχνία και παίζει μπουζούκι. Με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει περιορισμένη σχέση, ωστόσο τα αναγνωρίζει ως χρήσιμα επαγγελματικά εργαλεία και τα συντηρεί για την προώθηση των δραστηριοτήτων του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη