Πρόσωπο: Ιωάννα Βαμβακούρη

Η Ιωάννα Βαμβακούρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και τα τελευταία 8 χρόνια ζει και εργάζεται στη Σαντορίνη.

Τελειώνοντας το σχολείο στην Ελλάδα, πήγε στη Γαλλία και έκανε το DNO (Diplôme National d’ Oenologue) στο Πανεπιστήμιο Université Paul Sabatier Toulouse III. Στη Γαλλία απέκτησε και την πρώτη της εργασιακή εμπειρία στο Institute Cooperatif du Vin (ICV) à Montpellier. Επέστρεψε στην Ελλάδα και εργάστηκε ως βοηθός οινολόγου σε οινοποιείο της Αττικής, και το 2005 ήρθε στη Σαντορίνη, ως υπεύθυνη ποιοτικού ελέγχου στη SantoWines.

Τον Ιανουάριο του 2006 μεταπήδησε στον Όμιλο Μπουτάρη, όπου μέχρι σήμερα εργάζεται ως οινολόγος στο οινοποιείο της Σαντορίνης. Τότε της δόθηκε για πρώτη φορά και η δυνατότητα να κάνει πειραματισμούς και έρευνες και να οινοποιήσει σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, αν και μεγάλη φιλοδοξία της παραμένει η οινοποίηση σε πολλές και διαφορετικές οινικές περιοχές του κόσμου.

Αν και είναι μαμά δύο μικρών αγοριών, η Ιωάννα καταφέρνει και ξεκλέβει χρόνο για να παρακολουθεί μαθήματα πιάνου στο Εθνικό Ωδείο στο νησί, καθώς επίσης και να πραγματοποιεί σε μηνιαία βάση παρουσιάσεις και γευσιγνωσίες κρασιών από άλλες χώρες, σε συνεργασία με άλλους οινολόγους του νησιού. Είναι επίσης μέλος στις Ελληνίδες του Κρασιού και στους Οινολόγους Γαλλίας. Της αρέσουν επίσης τα ταξίδια, κυρίως σε χώρες με οινικό ενδιαφέρον, το διάβασμα λογοτεχνικών κειμένων, το θέατρο και οι μουσικές συναυλίες. Η σχέση της με τα social media περιορίζεται στη χρήση του προσωπικού της λογαριασμού στο facebook ως μέσο επικοινωνίας με ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη