17.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πρόσωπο: Λευτέρης Ζώρζος

Share

Ο Λευτέρης Ζώρζος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Λονδίνο, όπου έζησε για 14 χρόνια. Πριν από τρία χρόνια επέστρεψε στην Ελλάδα και τη Σαντορίνη, τον τόπο καταγωγής του.

Τα τελευταία δύο χρόνια έχει αναλάβει τη διεύθυνση και λειτουργία του ξενοδοχείου Voreina Gallery Suites στον Πύργο, το οποίο κατασκεύασε ο αρχιτέκτονας αδερφός του, Βασίλης.

Μεγάλη του αγάπη όμως είναι η Αρχαιολογία, επιστήμη που σπούδασε και πάνω στην οποία ολοκληρώνει το διδακτορικό του. Με την αρχαιολογία ασχολείται εθελοντικά από έφηβος, έχοντας εργαστεί στις ανασκαφές στο Ακρωτήρι και σε διάφορα άλλα μέρη της Ελλάδας, μέχρι και σήμερα, καθώς σκοπεύει να ανοίξει εργαστήριο για την ανάλυση φυτόλιθων στη Σαντορίνη. Είναι ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Αιγαιακής Προϊστορίας – Αιγεύς, ενώ συμμετέχει και στο Δ.Σ. της Εταιρείας Στήριξης Σπουδών Προϊστορικής Θήρας.

Ως πιο σημαντική στιγμή στη μέχρι σήμερα πορεία του, ο Λευτέρης ξεχωρίζει τη διδακτορική του διατριβή με θέμα “Η ανασύσταση του Υστεροκυκλαδικού Ι θηραϊκού τοπίου και περιβάλλοντος μέσα από την ανάλυση φυτόλιθων”. Η συγκεκριμένη μελέτη αποδεικνύει πως το τοπίο και το περιβάλλον της Θήρας πριν από την έκρηξη του ηφαιστείου ήταν εντελώς διαφορετικό από το σημερινό, καθώς υπήρχαν πολλά υδρόβια φυτά και φοίνικες, όπως ακριβώς δηλαδή απεικονίζονται και στις τοιχογραφίες στο Ακρωτήρι.

Του αρέσουν τα ταξίδια και η φωτογραφία, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει μια συλλογή από 80 περίπου χάρτες και γκραβούρες που απεικονίζουν τοπία από το νησί της Σαντορίνης. Τα social media τα χρησιμοποιεί τόσο για προσωπική επαφή με φίλους ανά τον κόσμο αλλά και ως επαγγελματικό εργαλείο για την προώθηση του ξενοδοχείου και την επικοινωνία με τους επισκέπτες.

Φωτογραφία: Αντώνης Ελευθεράκης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη