21.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πρόσωπο: Μαριάννα Ασιμή

Share

Η Μαριάννα Ασιμή με έργο του Κάτωνα Ασιμή
© Μάρω Κουρή

Η Μαριάννα Ασιμή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, ενώ σαν παιδί όλα της τα καλοκαίρια τα πέρναγε στη Σαντορίνη. Από μικρή ασχολήθηκε με το χορό, αλλά το πάθος της ήταν η υποκριτική. Έχοντας λάβει πολλά ερεθίσματα από τον χώρο της τέχνης, μέσα από ταξίδια και από τη συμμετοχή της σε σεμινάρια, αφού τελείωσε το σχολείο, πολύ συνειδητά επέλεξε το δρόμο του θεάτρου και σπούδασε στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Δήλος της Δήμητρας Χατούπη.

Τα τελευταία δύο χρόνια συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις που ανέβηκαν στην Αθήνα και στη Σαντορίνη, είτε ως ηθοποιός είτε έχοντας οργανωτικό ρόλο. Μεταξύ αυτών, οι παραστάσεις “Ο Πατέρας” και “Δεσποινίς Τζούλια” του Α. Στρίντμπεργκ που ήρθαν στη Σαντορίνη στις αρχές του 2012. Επίσης, τα τελευταία χρόνια προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της για την οργάνωση της Χριστουγεννιάτικης γιορτής του Δήμου Θήρας, ενώ βοήθησε εθελοντικά και στην διοργάνωση της παράστασης “Ιλιάδα – Ραψωδία Ο” που ανέβηκε τον περσινό χειμώνα στο Μπελλώνειο.

Χωρίς να έχει κατευνάσει τις θεατρικές της ανησυχίες, ως μόνιμος κάτοικος Σαντορίνης πλέον τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, από φέτος που ξεκινά τη λειτουργία του το ΑΚ Asimis Kolaitou Art Foundation, η Μαριάννα έχει αναλάβει τις δημόσιες σχέσεις και τις πωλήσεις, με κύριο στόχο της να επικοινωνήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το έργο των καλλιτεχνών και να βοηθήσει τους επισκέπτες του ΑΚ να δουν καθαρά την ομορφιά και την αλήθεια των έργων. Την ενδιαφέρει επίσης πολύ η συνεργασία με νέους καλλιτέχνες και ομάδες από τον χώρο των performing arts που θα μπορούσαν φιλοξενηθούν στο ΑΚ. Το φετινό της project αφορά σε μια video performance που ευελπιστεί να είναι έτοιμη προς παρουσίαση στα επίσημα εγκαίνια του χώρου μέσα στο καλοκαίρι.

Όνειρό της είναι να δουλέψει με παιδιά πάνω στη διερεύνηση των θεατρικών δομών. Θεωρεί πως τα παιδιά είναι τόσο δημιουργικά και ανοιχτά, έχουν τεράστια αποθέματα φαντασίας, και πάνω από όλα υπενθυμίζουν σε τι πραγματικά αξίζει να επενδύουμε.

Στον ελεύθερο χρόνο της η Μαριάννα προτιμά να αθλείται. Μεγάλη της αγάπη είναι η θάλασσα και η κολύμβηση. Σε γενικές γραμμες προσπαθεί να εστιάζει σε ό,τι μπορει να βελτιωσει τον τρόπο και την ποιότητα της ζωής της στην καθημερινότητά της. Θεωρεί ότι η ουσία βρίσκεται στην απλότητα, που διαφέρει σημαντικά από την προχειρότητα. Εκεί βρίσκεται το κλειδί για μια ισορροπημένη, υγιή και ευτυχισμένη ζωή. Όπως λέει και ο γιατρός στην Έλενα στον θεατρικό Θείο Βάνια, “Ταλέντο είναι να επιβιώνεις”, δηλαδή να ξέρεις να ζεις…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]

 

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη