22.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πρόσωπο: Χριστόφορος Ζώρζος

Share

Ο Χριστόφορος Ζώρζος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Σαντορίνη. Αποφοίτησε από το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τεχνικού Λυκείου Θήρας και συνέχισε τις σπουδές του στην αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων σπουδάζοντας στο Akto College by Middlesex University.

Μετά το τέλος των σπουδών του παρακολούθησε σεμινάρια πάνω στο κομμάτι της πώλησης επίπλου και στην συνέχεια ξεκίνησε να εργάζεται στο κατάστημα Neoset στη Σαντορίνη. Παράλληλα καταπιάστηκε και με το πρώτο του μεγάλο project (ανακαίνιση 2 κατοικιών στον Πύργο Θήρας), που αποτέλεσε ένα πολύ δυνατό μάθημα για τη συνέχεια.

Πλέον, ως αρχιτέκτονας εσωτερικών χώρων αναλαμβάνει τη μελέτη, το σχεδιασμό, την επίβλεψη και την κατασκευή επαγγελματικών χώρων και σπιτιών, ενώ είναι υπεύθυνος για τα καταστήματα επίπλου Neoset (από το 2010) και DecoStore (από το 2012) στον Πύργο.

Στην μέχρι τώρα επαγγελματική πορεία του ξεχωρίζει δύο στιγμές ως πιο σημαντικές: α) την πρόσφατη ανακαίνιση του ξενοδοχείου της οικογένειάς του Marillia Village, στον Περίβολο και β) το άνοιγμα του καταστήματος DecoStore πριν έναν περίπου χρόνο, απ’ όπου με πολύ μεράκι παρακολουθεί τις τάσεις της εποχής στο χώρο του επίπλου, φέρνοντας νέες ιδέες στην αγορά της Σαντορίνης.

Για το μέλλον ελπίζει σε μια βελτιωμένη ποιότητα ζωής στη Σαντορίνη, αντάξια της ομορφιάς του νησιού. Σε προσωπικό επίπεδο, καθώς ο σχεδιασμός επίπλων είναι κάτι που τον ενδιαφέρει και το καλλιεργεί επί σειρά ετών, φιλοδοξεί να παρουσιάσει μια νέα σειρά επίπλων σχεδιασμένη από τον ίδιο και κατασκευασμένη στο εργαστήριο του DecoStore.

Στον ελεύθερο χρόνο του ο Χριστόφορος προτιμά να ταξιδεύει, να παίζει τέννις, να διαβάζει βιβλία αρχιτεκτονικής και φιλοσοφίας. Γενικά προτιμά να περνά όμορφες και απλές στιγμές με φίλους και συγγενείς, γιατί όπως και στην αρχιτεκτονική, έτσι και στη ζωή του, προσπαθεί να βαδίζει πάνω σε τρεις λέξεις “Less is more…”.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη