22.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Προσοχή στον ήλιο!

Share

Καλοκαιριάζει, ο υδράργυρος ανεβαίνει, οι παραλίες γεμίζουν, ο ήλιος αρχίζει να καίει. Η ιστοσελίδα www.myskincheck.gr της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας έχει ως αποστολή να μας ευαισθητοποιήσει στην πρόληψη του καρκίνου του δέρματος και μας προτρέπει να υιοθετήσουμε σωστή συμπεριφορά αντιηλιακής προστασίας με συνετή έκθεση στον ήλιο, δίνοντας τις παρακάτω συμβουλές:

myskincheck

 

  • Αποφεύγετε την έκθεση στον ήλιο κατά τις ώρες μέγιστης ηλιοφάνειας (11:00-15:00). Εφαρμόστε αρκετή ποσότητα αντιηλιακού ακριβώς πριν από την έκθεση στον ήλιο.
  • Μην εκθέτετε τα παιδιά κάτω των τριών ετών απ’ ευθείας στον ήλιο. Στις περιπτώσεις στις οποίες η έκθεση είναι αναπόφευκτη, η αποτελεσματικότερη προστασία είναι τα ρούχα. Μετά το μπάνιο, σκουπίστε το παιδί με πετσέτα και απλώστε ξανά αντιηλιακό ειδικό για τα παιδιά, με υφή ανθεκτική στο νερό και στην άμμο, και το οποίο είναι ορατό κατά την εφαρμογή.
  • Προστατευτείτε με ρούχα, καπέλα και γυαλιά ηλίου. Δεν προστατεύουν όλα τα ρούχα εξίσου αποτελεσματικά: η προστασία ποικίλλει ανάλογα με το είδος του υφάσματος. Έχουν δημιουργηθεί ειδικά ρούχα για προστασία από τις ακτίνες UV, χάρη σε διάφορες τεχνικές: πολύ πυκνές ίνες ή υφάσματα εμποτισμένα με αντηλιακά φίλτρα. Το μαύρο προστατεύει περισσότερο από το λευκό. Η προστασία μειώνεται με την υγρασία.
  • Απλώνετε αρκετή ποσότητα προϊόντος: δύο στρώσεις είναι καλύτερες από μία. Μην ξεχνάτε τα αυτιά, το πίσω μέρος του λαιμού και το πάνω μέρος του πέλματος. Επαναλαμβάνετε την εφαρμογή κάθε 2 ώρες περίπου ή μετά από το μπάνιο ή μετά από έντονη εφίδρωση (ακόμη κι αν η σύνθεση είναι πολύ ανθεκτική στο νερό). Υπάρχει μεγάλη ποικιλία υφών (κρέμα, ρευστή μορφή, gel, γαλάκτωμα, stick), ανάλογα με τις επιθυμίες και τις ανάγκες του καθενός. Έχει αποδειχθεί ότι μια ευχάριστη υφή ευνοεί την επανάληψη της εφαρμογής, γεγονός που ευνοεί την προστασία.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη