Προσπαθούν να μπουν αεροπορικά στην Ευρώπη με πλαστά έγγραφα

Τον τελευταίο καιρό οι προσπάθειες αλλοδαπών να μεταβούν σε χώρα της ΕΕ χρησιμοποιώντας πλαστά διαβατήρια και άδειες παραμονής αποτελούν συχνό φαινόμενο σε πολλά περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας. Ωστόσο, πέραν των αστυνομικών έλέγχων και οι έλεγχοι των αεροπορικών εταιρειών έχουν γίνει πιο εντατικοί καθώς αν διαπιστωθεί στη χώρα προορισμού ότι κάποιος ταξίδεψε χωρίς νόμιμα έγγραφα, οι ίδιες οι εταιρείες επιβαρύνονται με το κόστος επιστροφής του πίσω στην Ελλάδα, κάτι που προφανώς είναι ασύμφορο.

Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα με ενημέρωση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ν. Αιγαίου, συνελήφθη σήμερα (14/5/2012) στη Σαντορίνη ένας 36χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αφγανιστάν, κατηγορούμενος για χρήση πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί ο συλληφθείς κάνοντας χρήση διαβατήριου στο οποίο είχε επικολλήσει πλαστή άδεια διαμονής επιχείρησε να αναχωρήσει από τον Κρατικό Αερολιμένα Θήρας για χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το διαβατήριο με τη πλαστή άδεια διαμονής και μια κάρτα επιβίβασης που βρέθηκαν στην κατοχή του 36χρονου κατασχέθηκαν. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”19″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη