Πρόσβαση ΑΜΕΑ στην παραλία του Καμαρίου

Κάνοντας ένα σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρονται στον τουρισμό, προχωράει το έργο για την προμήθεια εξοπλισμού πρόσβασης και εξυπηρέτισης των αναγκών ανθρώπων με κινητικά προβλήματα σε παραλίες των νησιών του Ν. Αιγαίου. Με απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Γιάννη Μαχαιρίδη, το έργο -συνολικού προϋπολογισμού 371 χιλ. €- εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013.

Στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται 14 νησιά και 20 παραλίες αυτών, μεταξύ των οποίων και η παραλία του Καμαρίου. Ο εξοπλισμός για κάθε παραλία περιλαμβάνει: 2 αμφίβια αμαξίδια, διάδρομο για την κίνηση του αμαξιδίου και την πρόσβαση του λουόμενου από το χώρο στάθμευσης έως τη θάλασσα καθώς και καμπίνα αποδυτηρίων και χώρων υγιεινής.

Το έργο αυτό θα πραγματοποιηθεί από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με τους κατά τόπους Δήμους και θα συμβάλει αποτελεσματικά στην ποιοτική αναβάθμιση των παραλιών μας, αλλά και στην προώθηση των ίσων ευκαιριών των συμπολιτών μας με κινητικές δυσκολίες.

Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη