Πρόταση για Δημοτικό ελικοδρόμιο στην Οία

Την πρόταση δημιουργίας επίσημου δημοτικού ελικοδρομίου στην Οία, αδειοδοτημένου σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίαςν και ένταξη στους σχετικούς διεθνείς αεροναυτιλιακούς χάρτες κατέθεσε στην δημοτική αρχή Θήρας, ο Συγκοινωνιολόγος-Πολιτικός Μηχανικός και πρώην διοικητής της Υ.Π.Α Σταύρος Κωνσταντινίδης.

Όπως ανέφερε ο κ. Κωνσταντινίδης σε συνάντηση που είχε με την δημοτική αρχή: «Η δημιουργία του δημοτικού ελικοδρομίου θα πρόσφερε μια σημαντική τουριστική υπεραξία στο νησί καθώς θα ευνοούσε τη προσέλκυση εκδρομικών επισκέψεων με ελικόπτερο, θα δημιουργούσε ακόμη μια προσπέλαση από αέρα, αλλά θα εξυπηρετούσε ταυτόχρονα το βόρειο τμήμα του νησιού σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης».

Τέλος υπογράμμισε πως «Η πρωτοβουλία αυτή θα ενίσχυε σημαντικά το τουριστικό προφίλ της Οιας και της Σαντορίνης, καθώς η ύπαρξη του ελικοδρομίου κοινοποιείται σε διεθνές επίπεδο στους αεροναυτιλόμενους και στις αεροπορικές εταιρείες, ενώ η χωροθέτηση στην περιοχή της Οιας λειτουργεί συμπληρωματικά στον υπάρχον αεροδρόμιο και συνάδει βέβαια με το υψηλό επίπεδο τουριστών της περιοχής».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”19″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη