Προτεραιότητα της Περιφέρειας η συνδυαστική προβολή δημοφιλών και μη καθιερωμένων προορισμών στην Κίνα

Ιδιαίτερα συστηματική, στοχευμένη και αποτελεσματική προσέγγιση της κινεζικής τουριστικής αγοράς επιχειρείται το τελευταίο διάστημα από προορισμούς των Κυκλάδων, μεταξύ των οποίων και η Σαντορίνη, με στόχο την ενίσχυση αλλά και την αύξηση της επισκεψιμότητας από τη μεγάλη αυτή ασιατική χώρα, πράγμα που πέρα από την αύξηση της κίνησης, αναμένεται να συμβάλλει – λόγω των προτιμήσεων των συγκεκριμένων τουριστών – στη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου.

Η πρόσφατη επίσκεψη ομάδας έξι Κινέζων δημοσιογράφων σε Μήλο, Πάρο, Σαντορίνη και Μύκονο, κατά το διάστημα από 19 έως 29 Οκτωβρίου, με τη συμβολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που συνδιοργάνωσε το ταξίδι, αναμένεται να αναδείξει τους τέσσερις αυτούς προορισμούς, οι δύο πρώτοι εκ των οποίων αποτελούν σχετικά νέες επιλογές διακοπών, ενώ οι δύο επόμενοι είναι ήδη καθιερωμένοι με σημαντικές προοπτικές περαιτέρω αύξησης αφίξεων.

“Αποτελεί προτεραιότητα της Περιφέρειας η συνδυαστική προβολή δημοφιλών και μη καθιερωμένων προορισμών στην Κίνα ως αναδυόμενη αγορά με τουρίστες που διαθέτουν ειδικά ενδιαφέροντα και υψηλό διαθέσιμο εισόδημα. Η ιστορία, ο πολιτισμός, το φυσικό κάλλος, η ρομαντική ατμόσφαιρα και η γαστρονομία των Κυκλάδων είναι στοιχεία που γοητεύουν τον Κινέζο ταξιδιώτη και διεκδικούν μόνιμη θέση στη λίστα των κορυφαίων προτιμήσεών του”, επισημαίνει η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κύρια Ελευθερία Φτακλάκη.

Η επιλογή των έξι δημοσιογράφων έγινε με κριτήριο τον βαθμό διείσδυσης των Μέσων που εκπροσωπούσαν στην Κινεζική τουριστική/ περιηγητική αγορά, καθώς και το κύρος που αυτά απολαμβάνουν.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το περιοδικό “World Traveler” (δημοφιλές ταξιδιωτικό μέσο πανκινεζικής μεγάλης κυκλοφορίας με τιράζ 2.500.000 αντίτυπα  και αναγνωσιμότητα άνω των 7.000.000 Κινέζων ταξιδιωτών) θα αφιερώσει ολόκληρο τεύχος (80 σελ) στους προορισμούς του ταξιδιού και θα ετοιμάσει 4 ημίωρες εκπομπές που θα προβληθούν σε 33 περίπου τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς σε όλη την Κίνα. Ταυτόχρονα το “R Magazine” (πολύ γνωστό lifestyle με εξειδικευμένο κοινό υψηλού επιπέδου) θα προβάλει προορισμούς ταξιδιού στο πλαίσιο αφιερώματος επίσης ολόκληρου τεύχους για την Ελλάδα. Κωδικοποιώντας τον τρόπο σκέψης του Κινέζου τουρίστα, η επίσκεψη των έγκριτων δημοσιογράφων ακολούθησε συγκεκριμένη δομή ώστε να καταγράφουν τα δέκα επικρατέστερα σημεία όλων των προορισμών, σε κάθε μία από τις βασικές διαστάσεις τους, όπως ιστορία, πολιτισμός, μνημεία, φιλοξενία, γαστρονομία, ειδικά ενδιαφέροντα και φυσικό κάλλος.

Στην τρίτη στάση του ταξιδιού τους, οι Κινέζοι δημοσιογράφοι ήρθαν στη Σαντορίνη, όπου επισκέφθηκαν την Καλντέρα, ξεναγήθηκαν στο Ακρωτήρι και σε οινοποιείο, με τη φροντίδα του Δήμου Θήρας και προσωπικά του Δημάρχου κ. Αναστάσιου-Νικολάου Ζώρζου, της Ένωσης Ξενοδόχων Θήρας και του Γραφείου Υποδοχής Τουρισμού Θήρας (ΕΟΤ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη