Πρωτόκολλο συνεργασίας Υπουργείου Τουρισμού και Μητροπόλεων Δωδεκανήσου

Πρωτόκολλο συνεργασίας για τον θρησκευτικό τουρισμό μεταξύ του υπουργείου Τουρισμού και των Ιερών Μητροπόλεων Δωδεκανήσου* υπέγραψαν η Υπουργός Τουρισμού, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, και ο Μητροπολίτης Ρόδου Κύριλλος, ως εκπρόσωπος των Μητροπόλεων του Οικουμενικού Πατριαρχείου στα Δωδεκάνησα.

Σκοπός της συνεργασίας είναι η προβολή των θρησκευτικών – προσκυνηματικών μνημείων και η καθιέρωση της Δωδεκανήσου ως ένας σημαντικός θρησκευτικός προορισμός της χώρας. Ταυτόχρονα, όπως αναφέρεται στο πρωτόκολλο, επιδιώκεται η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στα νησιά της Δωδεκανήσου, μέσω της ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού, που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για το Νότιο Αιγαίο.

Κατά την τελετή υπογραφής του πρωτοκόλλου, στην οποία παρευρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού, κ. Αναστάσιος Λιάσκος και η Αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου, Ελευθερία Φτακλάκη, ζητήθηκε η συνδρομή της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου προκειμένου να εκδοθεί άμεσα τουριστικός οδηγός για τα θρησκευτικά μνημεία της Δωδεκανήσου στα ρωσικά, καθώς η Ρωσία αποτελεί μια αγορά με αυξημένο ενδιαφέρον για το θρησκευτικό τουρισμό. Επίσης, συμφωνήθηκε το υλικό αυτό να παρουσιαστεί στην έκθεση της Μόσχας σε ειδική εκδήλωση που θα διοργανώσει η Περιφέρεια με την αρωγή του υπουργείου.

Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη υπογραφεί πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Τουρισμού, της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Εκκλησίας της Κρήτης.

* Μητροπόλεις Δωδεκανήσου:

 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη