Σαντορίνη: Προβολή ταινίας “Αδάμ, πού ει;” από το Γραφείο Νεότητας της Ι.Μ Θήρας

Μια βύθιση στη ζωή σε μια από τις μονές του Αγίου Όρους

Την προβολή μιας βιωματικής ταινίας-ντοκιμαντέρ που εισάγει τον θεατή στην πολύμορφη καθημερινή ζωή της Μονής Δοχειαρίου, ενός από τα παλιότερα μοναστήρια της χερσονήσου του Άθω, έχει προγραμματίσει το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης Θήρας, Αμοργού και Νήσων για τις 14 και 15 Ιουνίου στη Σαντορίνη

Η ταινία “Αδάμ, πού ει;” είναι μια βύθιση στη ζωή σε μια από τις μονές του Αγίου Όρους. Η απομονωμένη μοναχική ζωή γεμάτη αυθεντικούς χαρακτήρες και καθημερινούς αγίους βγαίνει στην οθόνη κάτω από τα περιβλήματα των εγκόσμιων προτεραιοτήτων μας. Αυτό που προκύπτει είναι μια συναρπαστική περιγραφή ενός εντελώς απαράμιλλου τρόπου ζωής μέσα σε μια ακμάζουσα μοναστηριακή κοινότητα στα μέσα του 21ου αιώνα.

Η ταινία αποτελεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Ουκρανού Αλεξάντερ Ζαπορόσενκο, ο οποίος ήταν ήδη έμπειρος ως διευθυντής φωτογραφίας σε σειρά ντοκιμαντέρ. Το έναυσμα για τη δημιουργία του δόθηκε το 2006, όταν πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του εμπνευστή της ιδέας και παραγωγού, Ουκρανού πρωτοδιάκονου Αλεξάντρ Πλίσκα, με τον καθηγούμενο της Μονής, π. Γρηγόριο. Τα γυρίσματα διήρκεσαν από την άνοιξη του 2015 μέχρι το Φεβρουάριο του 2019 και από αυτά συγκεντρώθηκε υλικό συνολικής διάρκειας 80 ωρών. Οι λήψεις έγιναν εν αγνοία των μοναχών και για τον λόγο αυτό στην ταινία αυτή κυριαρχεί η αυθεντικότητα της καθημερινής ζωής στη Μονή Δοχειαρίου.

Περιγραφή της ταινίας
Ο καθηγούμενος της ορθόδοξης Ιεράς Μονής Δοχειαρίου στο Άγιο Όρος, καθώς πλησιάζει προς το τέλος της ζωής του, συλλογίζεται για τη φυσική και πνευματική εργασία, για τον πόνο που προκαλεί η παραμέληση και για τις απαραίτητες συνθήκες για να υπάρξει κανείς ειρηνικά στον επίγειο, και κάποτε, και στον ουράνιο παράδεισο. Ο καθηγούμενος όσο και όλη η κοινότητα παίρνουν πάνω τους τις δυσκολίες, τη σκληρή εργασία και τις κακουχίες στο όνομα του Χριστού και των ιδεωδών του μοναχικού βίου. Η ζωή τους είναι μια πραγματικά συγκινητική δέηση του ανθρώπου και της φύσης προς τον Θεό, κάτι που δεν αφήνει τον θεατή αδιάφορο.

Η ταινία θα προβληθεί με ελεύθερη είσοδο:

– την Τετάρτη 14/6 και ώρα 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο της Γλυκογαλούσας στον Καρτεράδο
– την Πέμπτη 15/6 και ώρα 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο – Πανηγυρόσπιτο της Ενορίας της Οίας

Διαφήμιση

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη