Προβολή του ντοκιμαντέρ “Φωνή Αιγαίου” την Παρασκευή 31/5 στη Σαντορίνη

Θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα "Σαντορίνη SOS: Ευκαιρία για νέες επιλογές"

Η Τοπική Επιτροπή Σαντορίνης της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ) έχει προγραμματίσει, σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Θήρας, για το απόγευμα της Παρασκευής 31/5 την προβολή του ντοκιμαντέρ της Λυδίας Καρρά “Φωνή Αιγαίου”.

Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ του 2004 που όμως σήμερα είναι πιο επίκαιρο από κάθε άλλη φορά, καθώς αναφέρεται στην δόμηση και ιδιαίτερα την αυθαίρετη, που αλλοιώνει το φυσικό και αρχιτεκτονικό τοπίο των νησιών του Αιγαίου, μεταξύ των οποίων και της Σαντορίνης, με τις γνωστές αρνητικές επιπτώσεις -ποιοτικές και οικονομικές- τόσο στο τουριστικό προϊόν όσο και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Το Αιγαίο που αγαπήσαμε, με τις σκληροτράχηλες πλαγιές & τις παρθένες ακρογιαλιές, εξαφανίζεται με γοργούς ρυθμούς. Στη θέση του αναδύεται ένα ατέλειωτο γιαπί χωρίς αμπέλια, αλώνια, αδόμητες παραλίες… Η ταινία ανιχνεύει τις ρίζες των σημερινών εξελίξεων και πραγματεύεται τη σημασία της φύσης στη ζωή του ανθρώπου. Καταγράφεται ο λόγος μελετητών και αναμειγνύεται με τον λόγο-αντίλογο των κατοίκων, πλέκοντας το νήμα ενός πολυδιάστατου προβληματισμού.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα “Σαντορίνη SOS: Ευκαιρία για νέες επιλογές”, με την παρουσία της κας Λυδίας Καρρά, συντελεστών της ταινίας, τοπικών αρχών, περιβαλλοντικών οργανώσεων και κατοίκων του νησιού. Θα συζητηθούν σημαντικά θέματα, με στόχο να ενισχυθεί η ευαισθητοποίηση/κινητοποίηση όλων προς την κατεύθυνση αναστροφής της υποβάθμισης του νησιού.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου, από τις “Βιώσιμες Κυκλάδες”, μια δημοσιογραφική παρέμβαση στο ζήτημα της ισόρροπης ανάπτυξης στην Ελλάδα και ειδικότερα στις Κυκλάδες.

Παρασκευή 31/5 | Ώρα 19:00 | Κινηματογράφος Villaggio, Καμάρι | Είσοδος ελεύθερη


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη