Ν. Κεραμέως: Ψηφιακή κάρτα εργασίας σε τουρισμό και εστίαση πιλοτικά από τον Σεπτέμβριο

Την πιλοτική εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας στους κλάδους του τουρισμού και της εστίασης από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο προανήγγειλε σήμερα η Υπουργός Εργασίας και Κονωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο ραδιόφωνο των “Παραπολιτικών”. Σε πρώτη φάση, από την πιλοτική εφαρμογή θα καταγραφούν και θα επιλυθούν τυχόν πρακτικές δυσκολίες, ώστε στη συνέχεια να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή.

Η αναφορά στην ψηφιακή κάρτα εργασίας έγινε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Η ψηφιακή κάρτα εργασίας εφαρμόστηκε για πρώτη φορά πριν από δύο χρόνια ξεκινώντας από τις τράπεζες, τα σούπερ μάρκετ και τις εταιρείες security, ενώ από φέτος το καλοκαίρι η υποχρεωτική εφαρμογή της επεκτάθηκε στη βιομηχανία και το λιανεμπόριο που αριθμεί περί τους 600.000 εργαζόμενους.

“Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Αυτό σημαίνει ότι καταγράφεται ο πραγματικός χρόνος εργασίας και έτσι ο εργαζόμενος αμείβεται για τον πραγματικό χρόνο εργασίας. Είναι ένα μέτρο κατά της υποδηλωμένης εργασίας και κατά της αδήλωτης εργασίας”, σημείωσε η κα Κεραμέως.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη