Ο 55χρονος Guillermo Kunst άφησε πριν ένα μήνα το Αμβούργο όπου ζει μόνιμα, αποφασισμένος να ξεχειμωνιάσει στην Ελλάδα ως ψηφιακός νομάς. Η Σαντορίνη, όπου και εγκαταστάθηκε για τους επόμενους μήνες, ένα μέρος που είχε επισκεφθεί πολλές φορές στο παρελθόν για διακοπές, ήταν ισχυρό κίνητρο για να πάρει απόφαση να αλλάξει εικόνες, εν μέσω πανδημίας, περιορισμών κλπ. Το επάγγελμα του προγραμματιστή και συμβούλου πληροφοριακών συστημάτων μπορεί άλλωστε να το εξασκήσει με ευκολία και μακριά από τη βάση του.
Ήρθε λοιπόν και βρήκε ό,τι χρειάζεται για να εργαστεί εξ αποστάσεως. Κατάλυμα για να μείνει, γρήγορο ίντερνετ για να δουλέψει, ανοιχτή αγορά για να οργανώσει τη ζωή του και να καλύπτει τις καθημερινές του ανάγκες για τον επόμενο διάστημα. Όλα αυτά δηλαδή στα οποία επικεντρώνεται το Υπουργείο Τουρισμού ως προϋποθέσεις για την προσέλκυση των digital nomads – ψηφιακών νομάδων που θα ενισχύσουν τον off-season τουρισμό.
Και έρχεται η ώρα για την αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά της Covid-19. Και ψάχνεται να δει τι και πώς, για να διαπιστώσει πως τελικά προς το παρόν δεν υπάρχει πρόβλεψη να γίνεται στην Ελλάδα η αναμνηστική δόση όσων έχουν ολοκληρώσει τον βασικό εμβολιασμό τους στο εξωτερικό.
“Έτσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση με την πανδημία και στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη, με αγχώνει ιδιαίτερα το γεγονός ότι δεν μπορώ να προγραμματίσω ραντεβού για εμβολιασμό στην Ελλάδα. Ελπίζω να υπάρξει μέριμνα και να δοθεί λύση σύντομα. Αν αναγκαστώ λόγω αυτού να επιστρέψω στη Γερμανία, δε θα είναι εύκολο να ξαναγυρίσω πίσω στην Ελλάδα και να μείνω μέχρι την άνοιξη όπως το είχα αρχικά σχεδιάσει”, ανάφερε ο κος Kunst στο Atlantea.
Ψηφιακούς νομάδες λοιπόν θέλουμε και μάλιστα διακαώς. Πλην όμως των πολύ βασικών και καθημερινών, μπορούμε να τους εξασφαλίσουμε και την πρόσβαση στο εμβόλιο, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό εν μέσω πανδημίας; Να μια ακόμα πρόκληση για το Υπουργείο Τουρισμού και τα σχετικά με τους εμβολιασμούς Υπουργεία, Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης…