Πυρκαγιά στο “Νήσος Μύκονος” – Μετεπιβίβαση των επιβατών εν πλω

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα (14/6/2013) στην τσιμινιέρα και το μηχανοστάσιο του επιβατηγού – οχηματαγωγού «ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ» ενώ εκτελούσε δρομολόγιο από Πειραιά για Σύρο – Μύκονο – Εύδηλο – Καρλόβασι – Βαθύ Σάμου. Είχε αποπλεύσει στις 15.20 από Εύδηλο με προορισμό το Καρλόβασι με 247 επιβαίνοντες (173 επιβάτες, 74 άτομα πλήρωμα) και 32 Ι.Χ., 3 Δίκυκλα και 10 Φορτηγά οχήματα. Στην περιοχή έπνεαν άνεμοι Βορειοδυτικοί χαμηλής έντασης (3 μποφόρ).

Από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης δόθηκε εντολή και έσπευσαν για βοήθεια ένα Πλωτό Ανοιχτής Θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και το Πλωτό Περιπολικό της Λιμενικής Αρχής Σάμου, ενώ δεσμεύτηκαν τέσσερα παραπλέοντα πλοία (3 Φορτηγά και 1 Επιβατηγό), τα οποία βρέθηκαν άμεσα δίπλα στο “ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ”. Ταυτόχρονα απέπλευσε από το Μαραθόκαμπο Σάμου προς παροχή τυχόν συνδρομής και το Ρυμουλκό “ΒΑΣΙΛΙΚΗ”.

Πέντε επιβαίνοντες (4 γυναίκες και 1 άνδρας) που ανέφεραν αναπνευστικά προβλήματα επιβιβάστηκαν στο Πλωτό Περιπολικό και μεταφέρθηκαν στο Βαθύ.

Στη συνέχεια, και για την αποφυγή οποιασδήποτε περαιτέρω ταλαιπωρίας, όλοι οι επιβάτες μετεπιβιβάσθηκαν εν πλω στο μικρό επιβατηγό “ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ” και αποβιβάσθηκαν στο Καρλόβασι της Σάμου. Κατά καλή τύχη στην περιοχή έπνεαν άνεμοι χαμηλής έντασης (3 μποφόρ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη