Σαντορίνη: Πυροτεχνήματα και μουσική στα καθιερωμένα Ηφαίστεια (video)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 21/9 στη Σαντορίνη οι φετινές εκδηλώσεις στο πλαίσιο της ετήσιας διοργάνωσης “Ηφαίστεια”.

Η εικονική αναπαράσταση της ηφαιστειακής έκρηξης, με ρίψη πυροτεχνημάτων από τη Νέα Καμένη, κινήθηκε στο ίδιο περίπου μοτίβο όπως τις προηγούμενες χρονιές, με τη διαφορά ότι υπήρξε και ρίψη πυροτεχνημάτων από δεύτερο σημείο μέσα στη θάλασσα και συγκεκριμένα από το πλοίο “Κάτω Νησί” που έπλεε στα ανοιχτά του Όρμου Φηρών.

Το θέαμα κράτησε περίπου 25 λεπτά και ήταν ορατό από σχεδόν όλα τα σημεία της καλντέρας. Μεγάλος αριθμός επισκεπτών και κατοίκων της Σαντορίνης παρακολούθησε την αναπαράσταση από το φρύδι της καλντέρας, ενώ δεκάδες πλεούμενα βρέθηκαν σε απόσταση ασφαλείας από τη Νέα Καμένη ώστε οι επιβάτες τους να δουν από πιο κοντά τα πυροτεχνήματα.

Ακολουθεί βίντεο με ένα τμήμα των πυροτεχνημάτων που τραβήχτηκε από το ξενοδοχείο Altana, στο Ημεροβίγλι, το οποίο και ευχαριστούμε θερμά για την παραχώρηση χώρου για τις ανάγκες της βιντεοσκόπησης.

Η αναπαράσταση πλαισιώθηκε μουσικά από τρεις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν αμέσως πριν και μετά στα Φηρά και στην Οία. Την αρχή έκανε το απόγευμα η Αντιγόνη Κατσούρη έξω από τη Μητρόπολη των Φηρών, και λίγο αργότερα η Μαρίνα Δημητρίου στην Πλατσανή στην Οία. Μετά το πέρας της ρίψης πυροτεχνημάτων, η βραδιά έκλεισε μουσικά από την Ιωάννα Καβρουλάκη και τον Γιώργο Τζιουβάρα (Tenorman), επίσης από τη Μητρόπολη των Φηρών.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Γιώργος Βουγιουκαλάκης - Το ηφαίστειο της Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη